Заклади харчування у «червоній» зоні втратили третину обігу за тиждень
Виручка закладів в інших зонах знизилася на 22%

Заклади громадського харчування, що з 18 жовтня почали працювати в «червоній» зоні, скоротили свою виручку на 34% за тиждень. Про це йдеться у дослідженні компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.
Падіння спостерігалося у закладах всіх зон, та передусім йдеться про заклади Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей.
У разі введення «червоного» рівня епіднебезпеки заклади громадського харчування працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат. Виручка закладів в інших зонах у цей період просіла менше – на 22%.
Гості стали рідше відвідувати заклади у «червоній» зоні. Кількість транзакцій з 18 по 24 жовтня впала на 30% у порівнянні з попереднім тижнем. У закладах в інших областях спад становив 17%. Скоротився і середній чек – у «червоній» зоні він зменшився на 28%, в решті областей – на 16%.
Раніше повідомлялося, що лише чотири регіони залишаються у «жовтій» зоні карантину. Водночас шість областей опинилися у «червоній» зоні епіднебезпеки.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].