Стартап зі Словенії Juicy Marbles залучив перші інвестиції на створення рослинної альтернативи для м'ясних делікатесів за своєю технологією. Головний продукт Juicy Marbles – це аналог філе-міньйону, стейку, який традиційно готується з найніжнішого шматка яловичої вирізки.
Як повідомляє HighTech Plus з посиланням на TechCrunch, Juicy Marbles обрав філе-міньйон, оскільки ця страва добре демонструє «технологію мармуровості» стартапу.
Компанія покладається на сою як основний інгредієнт, додаючи до неї кілька екологічно чистих компонентів та власний процес 3D-друку.
Запатентований підхід, стверджують у Juicy Marbles, забезпечує приготування продукту, що відповідає м'ясу за класом A5, – це означає, що рослинні стейки відповідають натуральному м'ясу за формою, смаком, текстурою, ароматом та поживністю.
Щодо виробництва Juicy Marbles не розкриває свої технологічні рішення, але зазначає, що в основі всіх майбутніх страв стартапу буде соя. Компанія посилається на універсальність цього компонента – сою легко вирощувати, її можна використовувати у свіжому вигляді, сушеному, подрібненому, ферментованому, а також як сир, соус, суп або навіть напій.
Цільова аудиторія стартапу – гурмани та любителі делікатесів. Juicy Marbles асоціює себе з постачальником преміальних продуктів, який дбає про якість страви не тільки за поживною цінністю, а й за іншими важливими характеристиками. При цьому завищувати вартість своїх стейків стартап не має наміру – компанія планує досягти паритету в ціні на традиційне та рослинне м'ясо протягом двох-трьох років.
Нагадаємо, ізраїльський стартап Redefine Meat, що друкує рослинне м’ясо на 3D-принтері, підкорює Європу.