Словенський стартап Juicy Marbles друкуватиме рослинні стейки-міньйони на 3D-принтері

Рослинні стейки схожі на натуральне м'ясо за формою, смаком, текстурою, ароматом та поживністю

фото Juicy Marbles

Стартап зі Словенії Juicy Marbles залучив перші інвестиції на створення рослинної альтернативи для м'ясних делікатесів за своєю технологією. Головний продукт Juicy Marbles – це аналог філе-міньйону, стейку, який традиційно готується з найніжнішого шматка яловичої вирізки.

Як повідомляє HighTech Plus з посиланням на TechCrunch, Juicy Marbles обрав філе-міньйон, оскільки ця страва добре демонструє «технологію мармуровості» стартапу.

Компанія покладається на сою як основний інгредієнт, додаючи до неї кілька екологічно чистих компонентів та власний процес 3D-друку.

Запатентований підхід, стверджують у Juicy Marbles, забезпечує приготування продукту, що відповідає м'ясу за класом A5, – це означає, що рослинні стейки відповідають натуральному м'ясу за формою, смаком, текстурою, ароматом та поживністю.

Щодо виробництва Juicy Marbles не розкриває свої технологічні рішення, але зазначає, що в основі всіх майбутніх страв стартапу буде соя. Компанія посилається на універсальність цього компонента – сою легко вирощувати, її можна використовувати у свіжому вигляді, сушеному, подрібненому, ферментованому, а також як сир, соус, суп або навіть напій.

Цільова аудиторія стартапу – гурмани та любителі делікатесів. Juicy Marbles асоціює себе з постачальником преміальних продуктів, який дбає про якість страви не тільки за поживною цінністю, а й за іншими важливими характеристиками. При цьому завищувати вартість своїх стейків стартап не має наміру – компанія планує досягти паритету в ціні на традиційне та рослинне м'ясо протягом двох-трьох років.

Нагадаємо, ізраїльський стартап Redefine Meat, що друкує рослинне м’ясо на 3D-принтері, підкорює Європу.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS