Грибне і компостне виробництво агропромислової групи компаній «Верес» у Каневі (Черкаська обл.) із липня 2023 року припинило виробництво, виробничі процеси припинено, устаткування законсервовано.
Про це повідомило грибне інформаційне агентство UMDIS.
За його даними, останнім часом компанія намагалася знайти орендаря і зберегти виробництво, але безуспішно.
Як зазначається, левова частка врожаю печериць збиралася для потреб власного консервного цеху – мариновані гриби «Верес» відомі більшості жителів України.
Грибна ферма «Верес» складається з 36 камер вирощування печериць по 700 кв. м у кожній, що робить її найбільшою в Україні. У найкращі часи виробництво сягало 450 тонн грибів на місяць. Компостне виробництво становило до 3,5 тис. тонн компосту Ф2 на місяць. Підприємство працювало з 2004 року.
Причиною його закриття стали збитки за останній час.
Бекграунд. Група компаній «Верес», що входить до промислово-інвестиційної групи «Смарт-Холдинг», є вертикально інтегрованим бізнесом у сфері FMCG, що спеціалізується на виробництві продуктів харчування, зокрема консервованої продукції, соусів. До російського вторгнення група об'єднувала два переробні та два сільськогосподарські підприємства, логістичний центр зі зберігання продукції та господарство з вирощування печериць. На потужностях групи щорічно перероблялося до 25 тис. тонн плодоовочевої продукції.