«Верес» припинив виробництво на найбільшій у країні грибній фермі
Останнім часом компанія намагалася знайти орендаря і зберегти виробництво, але безуспішно

Грибне і компостне виробництво агропромислової групи компаній «Верес» у Каневі (Черкаська обл.) із липня 2023 року припинило виробництво, виробничі процеси припинено, устаткування законсервовано.
Про це повідомило грибне інформаційне агентство UMDIS.
За його даними, останнім часом компанія намагалася знайти орендаря і зберегти виробництво, але безуспішно.
Як зазначається, левова частка врожаю печериць збиралася для потреб власного консервного цеху – мариновані гриби «Верес» відомі більшості жителів України.
Грибна ферма «Верес» складається з 36 камер вирощування печериць по 700 кв. м у кожній, що робить її найбільшою в Україні. У найкращі часи виробництво сягало 450 тонн грибів на місяць. Компостне виробництво становило до 3,5 тис. тонн компосту Ф2 на місяць. Підприємство працювало з 2004 року.
Причиною його закриття стали збитки за останній час.
Бекграунд. Група компаній «Верес», що входить до промислово-інвестиційної групи «Смарт-Холдинг», є вертикально інтегрованим бізнесом у сфері FMCG, що спеціалізується на виробництві продуктів харчування, зокрема консервованої продукції, соусів. До російського вторгнення група об'єднувала два переробні та два сільськогосподарські підприємства, логістичний центр зі зберігання продукції та господарство з вирощування печериць. На потужностях групи щорічно перероблялося до 25 тис. тонн плодоовочевої продукції.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].