Станом на 1 грудня 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 000 тонн цукрових буряків і виробили 1 млн 250 000 тонн цукру.
Про це повідомляє пресслужба асоціації.
У пресслужбі розповіли, що поточний показник виходу цукру становить 15,02% (минулого сезону – 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні – 17,48% (+0,71% до показника 2024 року).
У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрових заводи.
Серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 000 тонн цукру.
За даними асоціації, переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в «Укрцукор» і не подає оперативну інформацію про хід переробки.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що Україна експортувала понад 116 000 тонн цукру за три місяці. Основними покупцями українського цукру у вересні – листопаді стали країни Близького Сходу та Західних Балкан.