Українські заводи виробили понад 1 млн тонн цукру

Українські заводи виробили понад 1 млн тонн цукру

Лідером виробництва стала Вінницька область

Українські заводи виробили понад 1 млн тонн цукру
Фото: Getty Images

Станом на 1 грудня, 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 000 тон цукрових буряків та виробили 1 млн 250 000 тонн цукру.

Про це повідомляє пресслужба асоціації.

У пресслужбі розповіли, що поточний показник виходу цукру склав 15,02% (минулого сезону – 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні – 17,48% (+0,71% до показника 2024 року.

У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрових заводи.

Серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 000 тонн цукру.

За даними асоціації, переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в «Укрцукор» і не подає оперативну інформацію про хід переробки.

Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що Україна експортувала більше 116 000 тонн цукру за три місяці. Основними покупцями українського цукру у вересні-листопаді стали країни Близького Сходу та Західних Балкан.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло