Українські заводи виробили понад 1 млн тонн цукру
Лідером виробництва стала Вінницька область
Станом на 1 грудня, 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 000 тон цукрових буряків та виробили 1 млн 250 000 тонн цукру.
Про це повідомляє пресслужба асоціації.
У пресслужбі розповіли, що поточний показник виходу цукру склав 15,02% (минулого сезону – 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні – 17,48% (+0,71% до показника 2024 року.
У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрових заводи.
Серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 000 тонн цукру.
За даними асоціації, переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в «Укрцукор» і не подає оперативну інформацію про хід переробки.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що Україна експортувала більше 116 000 тонн цукру за три місяці. Основними покупцями українського цукру у вересні-листопаді стали країни Близького Сходу та Західних Балкан.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].














