Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Від найбільш інстаграмних місцин до найпопулярніших пекарень Києва

Фото: unsplash.com
Попри війну, перебої з електрикою та постійну загрозу обстрілів, ресторанний бізнес у Києві продовжує розвиватися. З початку повномасштабної війни у столиці України запрацювали більше сотні нових закладів.
А в деяких знову з'явилася потреба бронювати столики – інакше просто не сядеш. Аби ви довго не шукали щось цікаве, нове й затишне, Mind підготував добірку з унікальних закладів, що почали працювати в умовах війни. 

«Котлета по-київськи»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Це новеньке монокафе запрацювало на Хрещатику влітку та стало особливо популярним завдяки постійним візитам блогерів із Tik-Tok та Instagram. Зіграла на користь і відсутність на той час на вітчизняному ринку відомої мережі фастфуду McDonald’s.

У кафе гостям пропонують різні варіації котлети по-київськи. Готову страву кладуть у крафтове пакування та видають через спеціальне віконце. Крім котлет, тут є салати, картопля фрі та київський торт у склянці. З напоїв – сидр, пиво, просекко й кілька видів наливок.

Врахуйте той факт, що на вихідних тут дуже великі черги, а місця біля кафе зовсім небагато.

Чому варто відвідати: цікава альтернатива популярним закордонним фастфудам, а також київській перепічці. Не недооцінюйте десерт, адже тут можна скуштувати одині з найсмачніших тортів по-київськи: цікава красива подача, а смак мов з дитинства.

Адреса: вул. Хрещатик, 17. 

Instagram

Оцінка Mind: 8/10 

«Frankly»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Якщо шукаєте інстаграмне, красиве та затишне кафе а центрі Києва, то цей заклад на перетині вулиць Франка та Липинського точно підходить.

Тут готують сніданки протягом усього дня, печуть власну випічку, готують спешелті-каву й авторські коктейлі. Фуд-фішкою закладу називають хот-дог у булочці з листкового тіста.

Майте на увазі: у холодну пору тераса закладу не працює, а всередині дуже мало місця, тож столик краще бронювати завчасно.

Чому варто відвідати: тут смачні й різноманітні сніданки, а також великий вибір кави та десертів. Неможливо не закохатися в їхню красиву терасу, тож сюди можна забігати за кавою і насолоджуватися видом на вулицю Франка.

Адреса: вул. Івана Франка, 9

Instagram

Оцінка Mind: 9/10 

«Alisa»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Заклад-знахідка для жителів Голосіївського району. Кафе відкрилося влітку на вулиці Юлії Здановської (раніше – Ломоносова). У меню закладу – авокадо-тост, сендвічі, сирники й вівсянка. Серед напоїв – кава та чай матча. Сніданки тут можна замовити протягом усього дня.

Столиків у закладі достатньо, але вже з перших днів після відкриття відвідувачам доводилося стояти в черзі, аби поснідати тут. Місце стало популярним через великий потік клієнтів із навколишніх ЖК.

Чому варто відвідати: атмосфера та смак позицій із меню вартують того, щоб рекомендувати це кафе. Сніданки дуже ситні, а ціни помітно нижчі, ніж у закладах на центральних вулицях столиці.

Адреса: вул. Юлії Здановської, 79

Instagram

Оцінка Mind: 9/10

«O’plich»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Місце, яке об'єднує в собі гастрономічну лавку, міську бістрономію та бар в одному просторі. Відкрилося у грудні минулого року. Засновники кажуть, що головна концепція – розвиток сучасної української кухні, а також об’єднання локальних виробників продуктів, кухарів, барменів, митців та містян. Шеф-кухар закладу – Олексій Дубровін.

Тут ви можете скуштувати гарячий холодець, пудинг із кровʼянки або лукові оладки. 

Команда підтримує митців, зокрема, влаштовує вечорниці та квартирники, а також експозиції сучасних українських художників. Головним слоганом є те, що українці незламні, тому що завжди пліч-о-пліч. 

Чому варто відвідати: спробувати цікаві поєднання інгредієнтів і страви, яких раніше не куштували. Також тут самостійно можна приготувати собі коктейль – головний бармен закладу навчить і допоможе. До речі, на згадку можна зробити фото на Polaroid і забрати знімок із собою.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 48

Instagram

Оцінка Mind: 8/10

«Міністерство чебуреків»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Заклад, де звичним чебурекам надали інстаграмності та стилю. Це третій проєкт Євгена Таллера й Спартака Велішаєва. Головна ідея мережі ресторанів «Ministry of»  – розвиток стрітфуд-культури країни. За кухню в закладах відповідають професійні кухарі на чолі з шефом Владиславом Цимбалюком.

Чебуреки тут великі, смачні та з цікавими поєднаннями інгредієнтів. Інтер’єр інстаграмний: світло й мінімалізм роблять заклад саме таким. Вінтажні стільці додають шарму, а з вікна – панорама на Басейну.

Чому варто відвідати: приємно вразили оригінальні смаки, а також позиції без м’яса. Тут некласичний підхід з акцентом на сучасні поєднання: на кшталт чебуреків із бринзою, песто чи в’яленими томатами.

Адреса: вул. Басейна, 9

Instagram

Оцінка Mind: 9/10 

«Шаурма на вугіллі»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Мережа кіосків із шаурмою «Перша на вугіллі» до повномасштабного вторгнення рф працювала в Маріуполі. Після вимушеного переїзду до Києва власники закладів відкрили новий кіоск із фаст-фудом на Троєщині.

Тут ви можете скуштувати шаурму класичну, грибну, сирну, лаваш сулугуні, картоплю фрі та медові крильця.

Чому варто відвідати: по-перше, для жителів Троєщини це заклад-знахідка, бо тут справді смачна шаурма за приємними цінами. По-друге, ви зможете підтримати власників бізнесу, які тимчасово переїхали до Києва з Маріуполя.

Адреса: вул. Теодора Драйзера, 4

Instagram

Оцінка Mind: 7/10 

«Спельта»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Ілля Сьомін та Ольга Гринчук відкрили пекарню-бістро на Подолі наприкінці грудня. Вона працює у форматі хліб – сніданки – випічка – кава/вино.

Заклад поділено на декілька частин: зона «Хлібу» з відкритою кухнею, зона «Пісня» зі столиками для гостей і старими вініловими платівками, а також підвальне приміщення для проєктів Іллі Сьоміна.

Тут печуть житній хліб на заквасці, пшеничний хліб «Славутич» з французького органічного борошна, круасани та булочки. Серед напоїв – кава, матча, какао й вино.

Чому варто відвідати: одна з найпопулярніших пекарень Києва, де хоч раз варто спробувати випічку. Також тут смачна кава та великий вибір сніданків (є навіть варіанти з червоною ікрою).

Адреса: вул. Ярославська, 21

Instagram

Оцінка Mind: 8/10 

«Зустріч»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Кафе від власників Mimosa Brooklyn Pizza на Бессарабці ризикує стати шалено популярним. «Зустріч» потішив концептом: бургери, вареники та неґроні. Але, звісно, окрім варіацій цих трьох позицій, є ще салати, закуски, супи, десерти, класичні коктейлі та безалкогольні напої.

Відкрили формат у приміщенні, де раніше працювали Mimosa Burger і Bro Market. До оновлення у 2019 році це були приміщення кафе «Чашка» та магазину Ferrari.

Чому варто відвідати: радимо спробувати трюфельний бургер і вареники з маком та заварним кремом. Вони не лише красиві, а й дуже смачні. А якщо присісти біля вікна, то ще й споглядатимете красиву панораму на Бессарабку та вулицю Басейну.

Адреса: Бессарабський проїзд 

Instagram

Оцінка Mind: 8/10 

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS