Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Від найбільш інстаграмних місцин до найпопулярніших пекарень Києва

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення
Фото: unsplash.com
Попри війну, перебої з електрикою та постійну загрозу обстрілів, ресторанний бізнес у Києві продовжує розвиватися. З початку повномасштабної війни у столиці України запрацювали більше сотні нових закладів.
А в деяких знову з'явилася потреба бронювати столики – інакше просто не сядеш. Аби ви довго не шукали щось цікаве, нове й затишне, Mind підготував добірку з унікальних закладів, що почали працювати в умовах війни. 

«Котлета по-київськи»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Це новеньке монокафе запрацювало на Хрещатику влітку та стало особливо популярним завдяки постійним візитам блогерів із Tik-Tok та Instagram. Зіграла на користь і відсутність на той час на вітчизняному ринку відомої мережі фастфуду McDonald’s.

У кафе гостям пропонують різні варіації котлети по-київськи. Готову страву кладуть у крафтове пакування та видають через спеціальне віконце. Крім котлет, тут є салати, картопля фрі та київський торт у склянці. З напоїв – сидр, пиво, просекко й кілька видів наливок.

Врахуйте той факт, що на вихідних тут дуже великі черги, а місця біля кафе зовсім небагато.

Чому варто відвідати: цікава альтернатива популярним закордонним фастфудам, а також київській перепічці. Не недооцінюйте десерт, адже тут можна скуштувати одині з найсмачніших тортів по-київськи: цікава красива подача, а смак мов з дитинства.

Адреса: вул. Хрещатик, 17. 

Instagram

Оцінка Mind: 8/10 

«Frankly»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Якщо шукаєте інстаграмне, красиве та затишне кафе а центрі Києва, то цей заклад на перетині вулиць Франка та Липинського точно підходить.

Тут готують сніданки протягом усього дня, печуть власну випічку, готують спешелті-каву й авторські коктейлі. Фуд-фішкою закладу називають хот-дог у булочці з листкового тіста.

Майте на увазі: у холодну пору тераса закладу не працює, а всередині дуже мало місця, тож столик краще бронювати завчасно.

Чому варто відвідати: тут смачні й різноманітні сніданки, а також великий вибір кави та десертів. Неможливо не закохатися в їхню красиву терасу, тож сюди можна забігати за кавою і насолоджуватися видом на вулицю Франка.

Адреса: вул. Івана Франка, 9

Instagram

Оцінка Mind: 9/10 

«Alisa»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Заклад-знахідка для жителів Голосіївського району. Кафе відкрилося влітку на вулиці Юлії Здановської (раніше – Ломоносова). У меню закладу – авокадо-тост, сендвічі, сирники й вівсянка. Серед напоїв – кава та чай матча. Сніданки тут можна замовити протягом усього дня.

Столиків у закладі достатньо, але вже з перших днів після відкриття відвідувачам доводилося стояти в черзі, аби поснідати тут. Місце стало популярним через великий потік клієнтів із навколишніх ЖК.

Чому варто відвідати: атмосфера та смак позицій із меню вартують того, щоб рекомендувати це кафе. Сніданки дуже ситні, а ціни помітно нижчі, ніж у закладах на центральних вулицях столиці.

Адреса: вул. Юлії Здановської, 79

Instagram

Оцінка Mind: 9/10

«O’plich»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Місце, яке об'єднує в собі гастрономічну лавку, міську бістрономію та бар в одному просторі. Відкрилося у грудні минулого року. Засновники кажуть, що головна концепція – розвиток сучасної української кухні, а також об’єднання локальних виробників продуктів, кухарів, барменів, митців та містян. Шеф-кухар закладу – Олексій Дубровін.

Тут ви можете скуштувати гарячий холодець, пудинг із кровʼянки або лукові оладки. 

Команда підтримує митців, зокрема, влаштовує вечорниці та квартирники, а також експозиції сучасних українських художників. Головним слоганом є те, що українці незламні, тому що завжди пліч-о-пліч. 

Чому варто відвідати: спробувати цікаві поєднання інгредієнтів і страви, яких раніше не куштували. Також тут самостійно можна приготувати собі коктейль – головний бармен закладу навчить і допоможе. До речі, на згадку можна зробити фото на Polaroid і забрати знімок із собою.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 48

Instagram

Оцінка Mind: 8/10

«Міністерство чебуреків»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Заклад, де звичним чебурекам надали інстаграмності та стилю. Це третій проєкт Євгена Таллера й Спартака Велішаєва. Головна ідея мережі ресторанів «Ministry of»  – розвиток стрітфуд-культури країни. За кухню в закладах відповідають професійні кухарі на чолі з шефом Владиславом Цимбалюком.

Чебуреки тут великі, смачні та з цікавими поєднаннями інгредієнтів. Інтер’єр інстаграмний: світло й мінімалізм роблять заклад саме таким. Вінтажні стільці додають шарму, а з вікна – панорама на Басейну.

Чому варто відвідати: приємно вразили оригінальні смаки, а також позиції без м’яса. Тут некласичний підхід з акцентом на сучасні поєднання: на кшталт чебуреків із бринзою, песто чи в’яленими томатами.

Адреса: вул. Басейна, 9

Instagram

Оцінка Mind: 9/10 

«Шаурма на вугіллі»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Мережа кіосків із шаурмою «Перша на вугіллі» до повномасштабного вторгнення рф працювала в Маріуполі. Після вимушеного переїзду до Києва власники закладів відкрили новий кіоск із фаст-фудом на Троєщині.

Тут ви можете скуштувати шаурму класичну, грибну, сирну, лаваш сулугуні, картоплю фрі та медові крильця.

Чому варто відвідати: по-перше, для жителів Троєщини це заклад-знахідка, бо тут справді смачна шаурма за приємними цінами. По-друге, ви зможете підтримати власників бізнесу, які тимчасово переїхали до Києва з Маріуполя.

Адреса: вул. Теодора Драйзера, 4

Instagram

Оцінка Mind: 7/10 

«Спельта»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Ілля Сьомін та Ольга Гринчук відкрили пекарню-бістро на Подолі наприкінці грудня. Вона працює у форматі хліб – сніданки – випічка – кава/вино.

Заклад поділено на декілька частин: зона «Хлібу» з відкритою кухнею, зона «Пісня» зі столиками для гостей і старими вініловими платівками, а також підвальне приміщення для проєктів Іллі Сьоміна.

Тут печуть житній хліб на заквасці, пшеничний хліб «Славутич» з французького органічного борошна, круасани та булочки. Серед напоїв – кава, матча, какао й вино.

Чому варто відвідати: одна з найпопулярніших пекарень Києва, де хоч раз варто спробувати випічку. Також тут смачна кава та великий вибір сніданків (є навіть варіанти з червоною ікрою).

Адреса: вул. Ярославська, 21

Instagram

Оцінка Mind: 8/10 

«Зустріч»

Найцікавіші заклади Києва, що запрацювали після повномасштабного вторгнення

Кафе від власників Mimosa Brooklyn Pizza на Бессарабці ризикує стати шалено популярним. «Зустріч» потішив концептом: бургери, вареники та неґроні. Але, звісно, окрім варіацій цих трьох позицій, є ще салати, закуски, супи, десерти, класичні коктейлі та безалкогольні напої.

Відкрили формат у приміщенні, де раніше працювали Mimosa Burger і Bro Market. До оновлення у 2019 році це були приміщення кафе «Чашка» та магазину Ferrari.

Чому варто відвідати: радимо спробувати трюфельний бургер і вареники з маком та заварним кремом. Вони не лише красиві, а й дуже смачні. А якщо присісти біля вікна, то ще й споглядатимете красиву панораму на Бессарабку та вулицю Басейну.

Адреса: Бессарабський проїзд 

Instagram

Оцінка Mind: 8/10 

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло