Експерти проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Підтримка аграрного та сільського розвитку» спільно з асоціацією «Свинарі України» (АСУ) розроблять керівництво з гігієни для українських виробників свинини.
Про це передає Finance.
«Вони будуть описувати загальні правила гігієни для свинокомплексів, вимоги до благополуччя свиней, транспортуванні тварин до місця забою і передзабійному змістом, а також безпосередньо забою свиней і обробки м'яса. Настанови також включатимуть розробку і впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР – для переробників», – йдеться у повідомленні.
Відзначається, що практичне застосування «Керівництва по дотриманню вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів на потужностях з вирощування, утримання, забою свиней і первинної переробки туш» перевірятимуть на підприємствах АСУ, як на свинокомплексах, так і на переробних підприємствах.
HACCP – система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.