USAID розробить правила гігієни для виробників свинини в Україні

USAID розробить правила гігієни для виробників свинини в Україні

Настанови включатимуть розробку і впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР

USAID розробить правила гігієни для виробників свинини в Україні
Фото: pixabay.com

Експерти проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Підтримка аграрного та сільського розвитку» спільно з асоціацією «Свинарі України» (АСУ) розроблять керівництво з гігієни для українських виробників свинини.

Про це передає Finance.

«Вони будуть описувати загальні правила гігієни для свинокомплексів, вимоги до благополуччя свиней, транспортуванні тварин до місця забою і передзабійному змістом, а також безпосередньо забою свиней і обробки м'яса. Настанови також включатимуть розробку і впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР – для переробників», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що практичне застосування «Керівництва по дотриманню вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів на потужностях з вирощування, утримання, забою свиней і первинної переробки туш» перевірятимуть на підприємствах АСУ, як на свинокомплексах, так і на переробних підприємствах.

HACCP – система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Invest Summit. Jazz Business
Читайте також
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло