USAID розробить правила гігієни для виробників свинини в Україні
Настанови включатимуть розробку і впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР

Експерти проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Підтримка аграрного та сільського розвитку» спільно з асоціацією «Свинарі України» (АСУ) розроблять керівництво з гігієни для українських виробників свинини.
Про це передає Finance.
«Вони будуть описувати загальні правила гігієни для свинокомплексів, вимоги до благополуччя свиней, транспортуванні тварин до місця забою і передзабійному змістом, а також безпосередньо забою свиней і обробки м'яса. Настанови також включатимуть розробку і впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР – для переробників», – йдеться у повідомленні.
Відзначається, що практичне застосування «Керівництва по дотриманню вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів на потужностях з вирощування, утримання, забою свиней і первинної переробки туш» перевірятимуть на підприємствах АСУ, як на свинокомплексах, так і на переробних підприємствах.
HACCP – система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].