За даними Держстату за серпень, по трьох позиціях продуктів, Черкаська та Тернопільська областы є лідерами зростання цін. По двох найменуваннях найбільше зросли ціни в Києві, Закарпатській, Миколаївській та Харківській областях.
Про це написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Черкащина та Тернопільщина – лідери росту цін у серпні Аналіз даних Держстату за серпень по регіонах показав, що по тр...
Опубликовано Олексій Дорошенко 19 сентября 2017 г.
«У регіонах, які є лідерами по підвищенню цін на продукти, влітку змінилася середня зарплата. У Тернопільській та Закарпатській областях вона знизилася на 6% і 4% відповідно. У Києві зарплата підвищилася на 3%, Черкаській області – на 1%. Можна зробити висновок, що найбільше знизилася купівельна спроможність жителів Тернопільщини. Там росли ціни на продукти і зменшилася середня зарплата. А виграли волиняни. У них повільно росли і ціни, і заробітки», – додав Дорошенко.
Соціальний хліб найбільше подорожчав на Київщині та Сумщині. Яловичина – в Полтавській області, свинина – в Києві. Сало в Черкаській області додало в ціні 19%, а в Одеській області подешевшало на 5%. М'ясо стало дешевше на Буковині та Волині.
Молочні продукти найбільше зросли в ціні в Тернопільській, Чернігівській, Чернівецькій, Закарпатській області. Доступні овочі на Волині, Закарпатті, Вінниччині. Дорогі – в Миколаївській, Тернопільській, Черкаській областях.