Де найбільше зросли ціни на продукти
У регіонах, які є лідерами по підвищенню цін на продукти, влітку змінилася середня зарплата

За даними Держстату за серпень, по трьох позиціях продуктів, Черкаська та Тернопільська областы є лідерами зростання цін. По двох найменуваннях найбільше зросли ціни в Києві, Закарпатській, Миколаївській та Харківській областях.
Про це написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Черкащина та Тернопільщина – лідери росту цін у серпні Аналіз даних Держстату за серпень по регіонах показав, що по тр...
Опубликовано Олексій Дорошенко 19 сентября 2017 г.
«У регіонах, які є лідерами по підвищенню цін на продукти, влітку змінилася середня зарплата. У Тернопільській та Закарпатській областях вона знизилася на 6% і 4% відповідно. У Києві зарплата підвищилася на 3%, Черкаській області – на 1%. Можна зробити висновок, що найбільше знизилася купівельна спроможність жителів Тернопільщини. Там росли ціни на продукти і зменшилася середня зарплата. А виграли волиняни. У них повільно росли і ціни, і заробітки», – додав Дорошенко.
Соціальний хліб найбільше подорожчав на Київщині та Сумщині. Яловичина – в Полтавській області, свинина – в Києві. Сало в Черкаській області додало в ціні 19%, а в Одеській області подешевшало на 5%. М'ясо стало дешевше на Буковині та Волині.
Молочні продукти найбільше зросли в ціні в Тернопільській, Чернігівській, Чернівецькій, Закарпатській області. Доступні овочі на Волині, Закарпатті, Вінниччині. Дорогі – в Миколаївській, Тернопільській, Черкаській областях.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].