У середньому українець споживає 17–18 кг яблук на рік. Тоді як на одного громадянина ЄС припадає 23 кг на рік. Про це з посиланням на дані Економічного дискусійного клубу пише info.shuvar.
Згідно з повідомленням, в основному українці споживають свіжі яблука, у переробленому вигляді споживання яблук оцінюється в 3–4 кг на людину, або трохи більше 20% від загального обсягу.
Громадяни ЄС споживають свіжі яблука на рівні 13 кг на людину. У переробленому – 10 кг на людину.
Разом з цим повідомляється, що за 22 роки українські площі під яблуневими садами зменшились у 3,5 раза. Більша частина яблуневих садів, або 62%, знаходиться у володінні домогосподарств.
Врожайність яблуневих дерев за цей період збільшилась учетверо – з 2,9 до 11,8 тонн/га.
Більше половини площ під яблуневими насадженнями знаходяться у Вінницькій, Хмельницькій, Чернівецькій, Закарпатській та Львівській областях. На ці регіони припадає понад 60% валового збору яблук.
Раніше повідомлялось, що експорт українських яблук до ЄС зріс у 9 разів