Один громадянин ЄС в середньому споживає на 5 кг яблук більше за українця
У середньому українець споживає 17–18 кг яблук на рік, громадянин ЄС – 23 кг

У середньому українець споживає 17–18 кг яблук на рік. Тоді як на одного громадянина ЄС припадає 23 кг на рік. Про це з посиланням на дані Економічного дискусійного клубу пише info.shuvar.
Згідно з повідомленням, в основному українці споживають свіжі яблука, у переробленому вигляді споживання яблук оцінюється в 3–4 кг на людину, або трохи більше 20% від загального обсягу.
Громадяни ЄС споживають свіжі яблука на рівні 13 кг на людину. У переробленому – 10 кг на людину.
Разом з цим повідомляється, що за 22 роки українські площі під яблуневими садами зменшились у 3,5 раза. Більша частина яблуневих садів, або 62%, знаходиться у володінні домогосподарств.
Врожайність яблуневих дерев за цей період збільшилась учетверо – з 2,9 до 11,8 тонн/га.
Більше половини площ під яблуневими насадженнями знаходяться у Вінницькій, Хмельницькій, Чернівецькій, Закарпатській та Львівській областях. На ці регіони припадає понад 60% валового збору яблук.
Раніше повідомлялось, що експорт українських яблук до ЄС зріс у 9 разів
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].