Вартість овочів помітно зменшилася

Приблизно на чверть впала в ціні капуста

Фото: pixabay.com

Вартість окремих овочів знизилася на 15–25%, йдеться в сюжеті програми «Сніданок з «1+1».

Після великодніх свят найбільше, приблизно на чверть, впала в ціні капуста. На 20% подешевшала морква, на 15% – буряк.

Експерти пояснюють такі цінові зміни кількома факторами, насамперед завищенням вартості продуктів напередодні свят та збільшенням імпорту овочів. Крім того, аграрії хочуть реалізувати овочі, що лишилися на складах, і розпочати весняні роботи на полях.

Раніше Mind повідомляв, що в березні найбільше зростання цін у річному вираженні зафіксоване на яйця – 61,7%, утримання будинків і прибудинкових територій – 48,1%, фрукти – 40,6%, м'ясо й м'ясопродукти – 25,9%, овочі – 25, 6%.

У порівнянні з лютим найбільше зросли ціни на одяг і взуття – 9,6%, овочі – 5%, залізничний пасажирський транспорт – 3,3%, фрукти – 3%, рибу – 1,6%.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS