Вартість овочів помітно зменшилася
Приблизно на чверть впала в ціні капуста

Вартість окремих овочів знизилася на 15–25%, йдеться в сюжеті програми «Сніданок з «1+1».
Після великодніх свят найбільше, приблизно на чверть, впала в ціні капуста. На 20% подешевшала морква, на 15% – буряк.
Експерти пояснюють такі цінові зміни кількома факторами, насамперед завищенням вартості продуктів напередодні свят та збільшенням імпорту овочів. Крім того, аграрії хочуть реалізувати овочі, що лишилися на складах, і розпочати весняні роботи на полях.
Раніше Mind повідомляв, що в березні найбільше зростання цін у річному вираженні зафіксоване на яйця – 61,7%, утримання будинків і прибудинкових територій – 48,1%, фрукти – 40,6%, м'ясо й м'ясопродукти – 25,9%, овочі – 25, 6%.
У порівнянні з лютим найбільше зросли ціни на одяг і взуття – 9,6%, овочі – 5%, залізничний пасажирський транспорт – 3,3%, фрукти – 3%, рибу – 1,6%.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].