Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд із висівок, відкрила представництво в Україні, повідомляє Хмарочос.
Фірма запатентувала технологію, яка дозволяє робити одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водоростей, а також полімерів на рослинній основі. Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря.
Набір посуду включає тарілки, чашки, виделки та ножі. Такий посуд достатньо твердий і міцний, аби розігрівати в ньому їжу. Після використання тарілками можна годувати тварин і птахів. Виробник запевняє, що тарілки з висівок повністю розкладаються за 30 днів.
При цьому виделки та ножі дещо міцніші, оскільки зроблені з додаванням полімерів на рослинній основі. Завдяки цьому вони розкладатимуть значно довше, але також є нешкідливими для довкілля.
Опубліковано Biotrem Україна Вівторок, 12 березня 2019 р.
Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок.
Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація – генерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиролових одноразових тарілок чи стаканчиків призводить до викиду біля 8,5 кг СО2.
Biotrem має власний завод та постачає свою продукцію оптовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям.