Українські цукрові заводи вже виробили понад 200 000 тонн цукру

Сезон цукроваріння розпочато

фото pixabay.com

Станом на 1 жовтня 2019 року в Україні вже вироблено 235 100 тонн цукру. Процес цукроваріння стартував 30 серпня, з 32 українських заводів вже працюють 25. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Укрцукру».

Оптово-відпускні ціни на цукор в 2019-2020 роках можуть зрости на 18% – до 13 000 грн/тонна через скорочення виробництва. В асоціації спрогнозували, що неврожай цукрових буряків в Україні через сильні дощі може призвести до скорочення виробництва цукру у 2019 році до 1,1 млн тонн.

Посівні площі під цукровим буряком у 2019 році скоротилися на чверть. Україна за сезон цукроваріння 2018-2019 МР скоротила виробництво цукру на 15% – до 1,7 млн тонн.

Нагадаймо: Україна вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС за перший календарний місяць 2019 року. 

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS