Українські цукрові заводи вже виробили понад 200 000 тонн цукру
Сезон цукроваріння розпочато

Станом на 1 жовтня 2019 року в Україні вже вироблено 235 100 тонн цукру. Процес цукроваріння стартував 30 серпня, з 32 українських заводів вже працюють 25. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Укрцукру».
Оптово-відпускні ціни на цукор в 2019-2020 роках можуть зрости на 18% – до 13 000 грн/тонна через скорочення виробництва. В асоціації спрогнозували, що неврожай цукрових буряків в Україні через сильні дощі може призвести до скорочення виробництва цукру у 2019 році до 1,1 млн тонн.
Посівні площі під цукровим буряком у 2019 році скоротилися на чверть. Україна за сезон цукроваріння 2018-2019 МР скоротила виробництво цукру на 15% – до 1,7 млн тонн.
Нагадаймо: Україна вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС за перший календарний місяць 2019 року.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].