Українські цукрові заводи вже виробили понад 200 000 тонн цукру

Українські цукрові заводи вже виробили понад 200 000 тонн цукру

Сезон цукроваріння розпочато

Українські цукрові заводи вже виробили понад 200 000 тонн цукру
фото pixabay.com

Станом на 1 жовтня 2019 року в Україні вже вироблено 235 100 тонн цукру. Процес цукроваріння стартував 30 серпня, з 32 українських заводів вже працюють 25. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Укрцукру».

Оптово-відпускні ціни на цукор в 2019-2020 роках можуть зрости на 18% – до 13 000 грн/тонна через скорочення виробництва. В асоціації спрогнозували, що неврожай цукрових буряків в Україні через сильні дощі може призвести до скорочення виробництва цукру у 2019 році до 1,1 млн тонн.

Посівні площі під цукровим буряком у 2019 році скоротилися на чверть. Україна за сезон цукроваріння 2018-2019 МР скоротила виробництво цукру на 15% – до 1,7 млн тонн.

Нагадаймо: Україна вичерпала квоти на безмитні поставки цукру в ЄС за перший календарний місяць 2019 року. 

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло