Продажі закладів громадського харчування в Україні з 23 по 29 березня скоротилися, в середньому, на 73% у порівнянні з аналогічним періодом до карантину. Про це повідомляє Opendatabot.
«Продажі різко знизилися не тільки в столиці (на 78%), а й у всіх найбільших обласних центрах. Так, у Львові показник просів, в середньому, на 78%, в Харкові – на 73%, в Дніпрі – на 65%, в Одесі – на 60%», – сказано в повідомленні.
За даними компанії Poster, після двох тижнів карантину 2500 українських закладів припинили роботу. Це 63% від усіх клієнтів компанії в Україні.
В Opendatabot припускають, що наразі в країні не працюють приблизно 30 000 закладів.
У ресторанному бізнесі без роботи залишилось понад 160 тисяч осіб.
«Тільки у клієнтів Poster зараз не працює 13 000 співробітників», – сказано в повідомленні.
Нагадаємо: компанія Glovo запустила свою першу «хмарну кухню» без ресторанів в Україні, партнерами якої стали заклади Kitaika, 3B Café, Torisho, Menya Musashi, мережі Berliner Döner та Foodz Ukraine.