Продажі кафе та ресторанів в Україні скоротились на 73% з 23 по 29 березня
У ресторанному бізнесі без роботи залишилось понад 160 тисяч осіб

Продажі закладів громадського харчування в Україні з 23 по 29 березня скоротилися, в середньому, на 73% у порівнянні з аналогічним періодом до карантину. Про це повідомляє Opendatabot.
«Продажі різко знизилися не тільки в столиці (на 78%), а й у всіх найбільших обласних центрах. Так, у Львові показник просів, в середньому, на 78%, в Харкові – на 73%, в Дніпрі – на 65%, в Одесі – на 60%», – сказано в повідомленні.
За даними компанії Poster, після двох тижнів карантину 2500 українських закладів припинили роботу. Це 63% від усіх клієнтів компанії в Україні.
В Opendatabot припускають, що наразі в країні не працюють приблизно 30 000 закладів.
У ресторанному бізнесі без роботи залишилось понад 160 тисяч осіб.
«Тільки у клієнтів Poster зараз не працює 13 000 співробітників», – сказано в повідомленні.
Нагадаємо: компанія Glovo запустила свою першу «хмарну кухню» без ресторанів в Україні, партнерами якої стали заклади Kitaika, 3B Café, Torisho, Menya Musashi, мережі Berliner Döner та Foodz Ukraine.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].