Дослідники з Ізраїлю надрукували стейк на 3D-принтері. Вони почнуть тестувати страву в ресторанах вже в цьому році, а потім масштабують технологію відразу в кілька країн.
Популярність альтернатив м'яса зростає з кожним роком – наприклад, на ринку вже з'явилася яловичина і свинина на рослинній основі. Ізраїльський стартап під назвою Redefine Meat хоче додати до цього списку стейки на рослинній основі, який виготовлені за допомогою технології 3D-друку, пише Business Insider.
Компанія змогла успішно відтворити смак, запах і текстуру яловичого фаршу з використанням рослинних інгредієнтів. Продукт компанії Redefine Meat складається з усіх рослинних і веганських інгредієнтів, включаючи соєві та горохові білки, кокосовий жир і соняшникову олію.
Співробітники Redefine Meat відзначили, що вони почнуть тестувати свій «альт-стейк» в ресторанах п'яти країн. Після того, як експеримент пройде успішно, вони відправлять свої технології і 3D-принтери, щоб стейки можна було виготовити на місцях.
«Ми імітуємо структуру м'яса і тканин за допомогою 3D-принтера. Цю технологію можна відтворювати в будь-яких умовах, тому ми можемо масштабуватися», – зазначив генеральний директор компанії Ешчар Бен-Шитріт.
Компанія, заснована в 2018 році, в минулому році зібрала $6 млн інвестицій.
Нагадаємо, компанія Nestle почала виробляти «штучну рибу» – рослинну заміну тунця.