В Ізраїлі на 3D принтері надрукували рослинний стейк
Продукт компанії Redefine Meat складається з рослинних і веганських інгредієнтів

Дослідники з Ізраїлю надрукували стейк на 3D-принтері. Вони почнуть тестувати страву в ресторанах вже в цьому році, а потім масштабують технологію відразу в кілька країн.
Популярність альтернатив м'яса зростає з кожним роком – наприклад, на ринку вже з'явилася яловичина і свинина на рослинній основі. Ізраїльський стартап під назвою Redefine Meat хоче додати до цього списку стейки на рослинній основі, який виготовлені за допомогою технології 3D-друку, пише Business Insider.
Компанія змогла успішно відтворити смак, запах і текстуру яловичого фаршу з використанням рослинних інгредієнтів. Продукт компанії Redefine Meat складається з усіх рослинних і веганських інгредієнтів, включаючи соєві та горохові білки, кокосовий жир і соняшникову олію.
Співробітники Redefine Meat відзначили, що вони почнуть тестувати свій «альт-стейк» в ресторанах п'яти країн. Після того, як експеримент пройде успішно, вони відправлять свої технології і 3D-принтери, щоб стейки можна було виготовити на місцях.
«Ми імітуємо структуру м'яса і тканин за допомогою 3D-принтера. Цю технологію можна відтворювати в будь-яких умовах, тому ми можемо масштабуватися», – зазначив генеральний директор компанії Ешчар Бен-Шитріт.
Компанія, заснована в 2018 році, в минулому році зібрала $6 млн інвестицій.
Нагадаємо, компанія Nestle почала виробляти «штучну рибу» – рослинну заміну тунця.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].