Дослідження PWC: зменшення споживання м'яса і молока на 10% збереже 2,7 млрд дерев

33% орних земель світу використовуються для вирощування їжі для худоби

фото pixabay.com

Інвестиційна компанія Blue Horizon і аудиторська компанія PWC провели дослідження, в якому порівняли екологічний слід від вирощування м'яса і сільськогосподарських рослин. Про це пише livekindly.co.

У звіті сказано, що заміна 10% світового тваринного ринку альтернативними рослинними продуктами могла б вивільнити майже 38 млн гектарів землі. Це могло б запобігти 176 млн викидів CO2 і зберегти 8,6 млрд кубометрів води. Це еквівалентно кількості земель, яка перевищує територію Німеччини, і 2,7 мільярдам дерев, які поглинають вуглекислий газ. А такої кількості води вистачило б на весь штат Нью-Йорк протягом 5 років.

26% орних земель у світі зайнято під пасовища для худоби, а 33% орних земель використовуються для вирощування їжі для худоби.

За даними дослідників, тваринництво також використовує непомірно велику кількість води: 92% світових запасів прісної води використовується для потреб сільського господарства і майже одна третина пов'язана з продуктами тваринництва.

У дослідженні були проаналізовані 4 конкретних продукти тваринництва – яловичина, свинина, курка і яйця. Рослинний (веганський) варіант кожного продукту здійснює стабільно менший вплив на навколишнє середовище з точки зору викидів парникових газів, використання води та землі, йдеться в звіті.

У порівнянні з куркою, вплив рослинного варіанта м'яса курки на навколишнє середовище в 5,5 рази менший. Веганські яйця мають в 3,2 рази менший вплив, а веганська «свинина» – в 3,4 рази менше. Найбільший контраст спостерігається в яловичому фарші: вплив веганского варіанту на навколишнє середовище в 15 разів менший.

«Дане дослідження надає докладну і достовірну інформацію про справжню ціну споживання тваринних білків і їх рослинних альтернатив», – йдеться в заяві Бйорна Вітте, генерального директора компанії Blue Horizon.

Вітте додає, що дослідження допоможе інвесторам краще оцінити ринкові можливості в мінливій харчовій промисловості, де споживачі все частіше шукають екологічні версії продуктів тваринного походження.

Нагадаємо, в Україні запустили виробництво власного штучного м’яса Eat Me At.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS