В Україні запустили виробництво власного рослинного м’яса

В Україні запустили виробництво власного рослинного м’яса

Засновник стартапу два роки разом зі спеціалістами розробляв технологію виготовлення продукту

В Україні запустили виробництво власного рослинного м’яса
https://eat-me-at.com

Українська компанія Eat Me At повідомила, що випустила на ринок рослинне м'ясо у вигляді фаршу, яке за смаковими властивостями нічим не відрізняється від мʼясної продукції.

«Нашою метою було зробити м’ясо з рослин, яке за смаком не відрізнялося б від тваринного та було б корисніше за своїми властивостями», – зазначає розробник ідеї і засновник Eat Me At Андрій Черуха.

«У США майже 10 років тому почали розробляти м’ясо на основі рослин. У 2018-му, коли його вже можна було придбати в супермаркетах та скуштувати у місцевих ресторанах, я поїхав в Америку з метою спробувати та привезти зразки в Україну», – розповідає Черуха.

«За два роки, починаючи з 2018-го, я познайомився з десятками технологів із різних країн, ми зробили сотні тестів, рецептур фаршу, випрацювали власні технології виготовлення, перш ніж досягти продукту, який нам повністю сподобався», – каже автор стартапу.

Знайомтесь, це Андрій 🦸‍♂️ Він працював над ідеєю більше двох років, зробив сотні тестів, посмажив тисячі зразків,...

Опубліковано Eat Me At Середа, 23 вересня 2020 р.

Андрій Черуха поділився секретом, які інгредієнти входять в рослинний фарш від Eat Me At:

-основа – це текстурований соєвий білок, який багатий на рослинні білки;

- за смак відповідають дріжджові екстракти, які виготовляються з неактивних дріжджів, вони в своєму складі дуже багаті білками і вітамінами групи В.

- для присмаку м’яса та вирішення проблеми дефіциту заліза в раціоні людей до складу ми додаємо мінерали коджі, які добуваються природним шляхом з міцелію коджі (різновид грибів, який часто використовується в азіатській кухні для бродіння та ферментації продуктів).

- для скріплення фаршу в стабільну масу використовується метилцелюлоза, за властивостями схожа на желатин;

- для жирності додана кокосова і соняшникова олія.

- колір м’яса імітує сік буряка та натуральний барвник із карамелі.

Засновник Eat Me At стверджує, що такий продукт може стати альтернативою тваринному мʼясу.

«Ще з університетських часів я не раз практикував вегетаріанство, але максимум мене вистачало на один рік. Мабуть, тому, що м’ясо для мене – це смачно, і воно надто сильно інтегроване в наше повсякденне життя. Але те, яким способом таке м’ясо добувається, завжди було для мене неприйнятним. Є безліч речей, які людство згадує, як темну пляму історії. Судячи з розвитку цивілізації, вже через кілька десятиліть нам буде так само соромно за жорстоке поводження з тваринами, за шкоду екології – тільки заради смаку їжі», – каже Андрій Черуха.

Як вказано на сайті виробника, ціна за 350-грамову упаковку такого продукту складе 160 грн, при оптових замовленнях передбачені знижки.

Рослинне м'ясо тим часом стає все популярнішим у світі. Як повідомлялося, в Ізраїлі на 3D принтері вперше надрукували рослинний стейк.

Нещодавно стало відомо, що  Nestle почала виробляти «штучну рибу» – рослинну заміну тунця.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло