Американська компанія з виробництва рослинного «м’яса» Beyond Meat запускає на китайський ринок найпопулярніший вид м'яса в країні – свинячий фарш Beyond Meat, передає greenqueen.com.hk.
Нова версія рослинного м'яса Beyond Pork була створена спеціально для китайського ринку, де м'ясо свині особливо популярне.
Згідно з офіційними даними, свинина становить близько 70% від загального споживання м'яса в Китаї. Однак пандемія коронавірусу і спалах африканської чуми свиней в минулому році серйозно похитнули це ринок в країні, змусивши багатьох споживачів переключитися на інші види м'яса.
Зважаючи на це, Beyond Meat в партнерстві з п'ятьма популярними ресторанами Шанхая, в тому числі Egg, Moménti, RAC, Solo X і Tun Wang представив свій новий продукт – свинину на рослинній основі. Ресторани подавали страви, в яких традиційний тваринний білок був замінений на Beyond Pork.
Саймон Брайєнс, співзасновник одного з ресторанів, прокоментував: «Я подумав, що шеф-кухар, мабуть, помилково використав традиційний свинячий фарш. Я думаю, що наші клієнти будуть дуже вражені, коли спробують це – готовий закластися, вони навіть не помітять різниці».
Beyond Pork буде в меню до 24 листопада, поки що невідомо, коли продукт буде випущений в роздріб.
На відміну від свого попереднього аналога м'яса свині, який був випущений у вигляді сосисок, Beyond Meat стверджує, що фарш з рослинної свинини є більш універсальним і особливо підходить для використання в ряді азіатських страв – від кльоцок і спринг-ролів до начинки локшини рамен і вонтона.
Beyond Meat неухильно розширює свою присутність в материковому Китаї – ринку, який він вважає життєво важливим для зростання компанії.
Beyond Meat недавно відкрила нове виробниче підприємство в материковому Китаї з прямим доступом в Шанхай, яке почне роботу в наступному році. Підприємство буде виробляти яловичину, свинину і курку на рослинній основі.
Між тим повідомлялося, що китайський конкурент Beyond Meat почав випуск рослинної свинини та раків.
Нагадаємо, McDonald’s запустить лінійку продуктів з рослинним «м’ясом».