Через рік після того, як рослинні котлети американського стартапу Beyond Meat дебютували в китайському «Старбакс», компанія відкриває фабрику під Шанхаєм, щоб задіяти місцевих постачальників і, в потенціалі, знизити вуглецевий слід своєї продукції, пише HighTech Plus з посиланням на TechCrunch.
Фабрика з виробництва рослинного «м'яса» з'явиться в Цзясин – за 85 км від Шанхая. Це буде перше виробництво повного циклу за межами Сполучених Штатів для Beyond Meat, яка в 2019 першою серед виробників замінників м'яса провела IPO.
За останній рік на ринок Китаю, де вже діють вітчизняні виробники рослинного білка – Hey Meat або Starfield, вийшли іноземні конкуренти, в тому числі Just Eat. Втім, представники Beyond Meat не бояться суперництва і стверджують, що для них тут конкурентів немає.
Китай – це не тільки величезний і неохоплений ринок для замінників м'яса, а й великий постачальник рослинного білка. Місцеві стартапи з самого початку користуються цією перевагою, а також увагою інвесторів, які поспішають підтримати продукцію, яка відображатиме смаки середнього класу, пише видання.
Beyond Meat розраховує, що фабрика в Цзясин «значно збільшить швидкість і масштаб виробництва і розповсюдження продукції всередині регіону, а також покращить цінову структуру та екологічність виробничого процесу Beyond Meat».
Компанія виробляє котлети, сосиски, нагетси і фарш, які за кольором, ароматом і текстурою нагадують натуральний фарш, але виготовлені з суміші гороху, маша і рису. У складі Beyond Beef немає гормонів, антибіотиків, глютену, сої та ГМО. Фарш містить на 25% менше насичених жирів, ніж натуральна яловичина.
Більше про практичні дії, які може робити кожен з нас для покращення екології, у матеріалі Mind «Викинь шубу, здавай макулатуру і ставай вегетаріанцем: що робити, щоб врятувати світ».