У Франції виробництво вина впаде на 32% в цьому році через морози - прогноз

Прем'єр-міністр оголосив про виділення на 1 млрд євро виробникам с/г продукції, в тому числі виноробам

фото Pixaby

Французькі винороби підрахували, що заморозки, що обрушилися в квітні на їх виноградники, призведуть до значного зниження обсягів виробленого вина в цьому році, повідомляють французькі ЗМІ, на які посилається Інтерфакс.

Згідно з даними французької організації FranceAgriMer, що займається сільським господарством, в цьому році розлити по пляшках вдасться загалом 32 млн гектолітрів, що приблизно на 15 млн гектолітрів менше, ніж в середньому в попередні роки.

Таким чином, за оцінками FranceAgriMer, в 2021 році у Франції можуть виготовити на 32% менше обсягу вина, ніж в середньому в останні роки.

Французькі ЗМІ зазначають, що 2020 рік був дуже сприятливим для французьких виноробів – в країні виготовили 46,7 млн гектолітрів. Для порівняння, в 2017 році, коли на Францію також обрушилися заморозки навесні, виготовили лише 37,6 млн гектолітрів вина.

На минулих вихідних прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс оголосив про виділення допомоги на 1 млрд євро виробникам сільськогосподарської продукції, в тому числі виноробам, через заморозки, які знищили багато рослин.

У ніч на 6 і 12 квітня температура повітря у Франції різко опустилася в деяких районах країни нижче нуля. Французькі виробники відзначали, що приблизно половина врожаю знищена. Особливо негативно заморозки позначилися на садових культурах. За оцінками виробників, знищено близько 60% персиків, 70% слив і 80% абрикосів.

Нагадаємо, як повідомлялося, французькі винороби можуть втратити до 90% урожаю через заморозки.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS