В Україні відпускні ціни виробників на харчі за останній місяць залишаються стабільними. Про це повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.
За даними фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики помітне зниження цін на крупи – у порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-2%), кукурудзяні (-1%) та горохові групи (-1%).
Спостерігається тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі. Так, відносно минулого року на 14 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим місяцем, на 16 % втратили в ціні морква та буряк, 7 % – картопля, 4% – капуста та цибуля
Ціни на вершкове масло, олію та цукор не зросли.
По більшості критичних для населення харчів ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції. Відбулось незначне подорожчання (4%) м'яса ВРХ та свинини (5%), молоко вищого гатунку змінилось в ціні на 2%, м'ясо курей на 3%.
Раніше повідомлялося, що брак працівників в усьому світі призводить до зростання цін на харчові продукти.