Україна та США працюють над відкриттям ринку США для української кукурудзи та пшениці (у тому числі органічної). Про це повідомляється на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).
«Наразі процедури погодження знаходяться на фінальному етапі. Ми дуже чекаємо на відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці, адже це створить нові перспективи для розвитку бізнесу та зростання економіки нашої країни», – зазначається у повідомленні.
Згідно з повідомленням, питання обговорювалося під час зустрічі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької та представників Американсько-української ділової ради (USUBC).
У повідомленні нагадується, що USDA підвищило прогноз експорту української пшениці у поточному маркетинговому році на 2,5 млн тонн, у порівнянні з попереднім, травневим прогнозом. Очікують, що Україна експортує рекордні 23,5 млн тонн пшениці. Також, у порівнянні з попереднім прогнозом, має зрости й експорт української кукурудзи – до 32 млн тонн.
Як повідомлялося, Україна зібрала рекордний урожай ранніх зернових та зернобобових культур.