Україна прагне відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці

Україна прагне відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці

Процедури погодження знаходяться на фінальному етапі

Україна прагне відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці
фото: unsplash.com

Україна та США працюють над відкриттям ринку США для української кукурудзи та пшениці (у тому числі органічної). Про це повідомляється на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

«Наразі процедури погодження знаходяться на фінальному етапі. Ми дуже чекаємо на відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці, адже це створить нові перспективи для розвитку бізнесу та зростання економіки нашої країни», – зазначається у повідомленні.

Згідно з повідомленням, питання обговорювалося під час зустрічі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької та представників Американсько-української ділової ради (USUBC).

У повідомленні нагадується, що USDA підвищило прогноз експорту української пшениці у поточному маркетинговому році на 2,5 млн тонн, у порівнянні з попереднім, травневим прогнозом. Очікують, що Україна експортує рекордні 23,5 млн тонн пшениці. Також, у порівнянні з попереднім прогнозом, має зрости й експорт української кукурудзи – до 32 млн тонн.

Як повідомлялося, Україна зібрала рекордний урожай ранніх зернових та зернобобових культур.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло