Із початку пандемії коронавірусу 12000 підприємств у сфері громадського харчування з існуючих 30000 були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності. Про це повідомив народний депутат Микита Потураєв в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.
«Згідно даним по HoReCa (готельно-ресторанний бізнес – Mind) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис із цих 30 – ліквідовані. Не в сенсі «закрилися на карантин», а в сенсі «ліквідовувалися як підприємства», – пояснив Потураєв.
Нардеп зазначив, що це може бути пов'язано з першим невдалим голосуванням за оновлений бюджет, оскільки той пакет передбачав відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.
«Люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання по оренді», – наголосив Потураєв.
Проте, він припускає, що частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину.
Нагадємо: продажі закладів громадського харчування в Україні в березні скоротилися на 73% у порівнянні з аналогічним періодом до карантину.