40% закладів громадського харчування в Україні ліквідувалися з початку епідемії – Потураєв
Із 30 тисяч підприємств 12 тисяч ліквідовані

Із початку пандемії коронавірусу 12000 підприємств у сфері громадського харчування з існуючих 30000 були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності. Про це повідомив народний депутат Микита Потураєв в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.
«Згідно даним по HoReCa (готельно-ресторанний бізнес – Mind) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис із цих 30 – ліквідовані. Не в сенсі «закрилися на карантин», а в сенсі «ліквідовувалися як підприємства», – пояснив Потураєв.
Нардеп зазначив, що це може бути пов'язано з першим невдалим голосуванням за оновлений бюджет, оскільки той пакет передбачав відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.
«Люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання по оренді», – наголосив Потураєв.
Проте, він припускає, що частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину.
Нагадємо: продажі закладів громадського харчування в Україні в березні скоротилися на 73% у порівнянні з аналогічним періодом до карантину.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].