У США є багато стартапів, які займаються створенням та виготовленням рослинних аналогів м’яса та риби, однак стартап-вихідець із Кремнієвої долини під назвою Kuleana має на меті розробити високоякісного «штучного» тунця, який би підходив для суші.
Як повідомляє TechCrunch, такі підприємства як Wild Type, Finless Foods и Shiok Meats розробляють альтернативних тунця, лосося та криля на клітинній основі, однак Kuleana поставила собі за ціль створити рослинного сирого тунця.
«Досі нікому не вдалося створити по-справжньому хороший аналог сирого тунця», – заявив співзасновник Kuleana Яцек Прус.
За словами Пруса, тунець від Kuleana містить залізо та різні білки. Щоб вийти на ринок, компанія співпрацює з сушистами в ресторанах по усій країні, оскільки її першочерговою метою є саме заклади харчування.
В Kuleana очікують, що продукція компанії з’явиться в деяких магазинах в якості альтернативи тунця вже до кінця року.
Нагадаємо: експерти дійшли висновку, що глобальна пандемія коронавірусу посприяла найбільшому скороченню споживання м'яса у світі за останні десятиліття.
Як повідомлялось, китайська Zhenmeat розпочала випуск свинини та раків на рослинній основі.