Nestle розробила креветки і яйця на рослинній основі з водоростями і горохом.
Нову продукцію компанії можна буде купити в європейських магазинах під брендом Garden Gourmet, повідомляє Bloomberg.
У яйцях від Nestle – соєвий білок і кислоти омега-3, а штучні креветки зроблені з водоростей, гороху і азіатської рослини коньяк.
Виручка Nestle від продажу продуктів на рослинній основі зросла до $1,08 млрд на рік, повідомляє Financial Times з посиланням на виконавчого директора компанії Марка Шнайдера.
Nestle вже виробляє альтернативні молочні продукти, м'ясо, гамбургери, піци і замінник тунця на рослинній основі.
За прогнозами Nestle, до 2025 року світовий ринок м'яса і молочних продуктів рослинного походження виросте з $28,02 млрд до $45,26 млрд.
Нагадаємо, виробник веганського молока Perfect Day з інвестиціями Ді Капріо залучив ще $350 млн.
Більше про цей ринок в Україні – у матеріалі Mind «Бургер з грядки: чи переможе «рослинне м’ясо» у битві за споживача».