Гонконг змінив умови ввезення яєць з України

Кожна партія потребуватиме тепер спеціальних експертних висновків

фото pixabay.com

Компетентний орган Спеціального адміністративного району Гонконг повідомив про зміну умов ввезення столових яєць українського виробництва. Про це повідомляє пресслужба Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

«Починаючи з 27 січня 2020 року, здійснення експорту столових яєць з авторизованих компетентним органом Гонконгу підприємств можливе лише за наявності підтверджень (експертні висновки уповноважених акредитованих лабораторій), що кожна партія експортованих столових яєць не містить антибіотиків групи фторхінолонів, саліноміцину та є безпечними для споживання людиною», – йдеться в повідомленні.

Пресслужба наголошує, що експорт столових яєць можливий лише за умови забезпечення неухильного дотримання вимог країни призначення

Нагадаємо, Євросоюз тимчасово призупинив ввезення м'яса птиці з України в зв’язку з захворюванням на пташиний грип, виявленим в Вінницькій області.

Слідом за ЄС, до аналогічного кроку вдалась і Білорусь.

Більше про обмеження імпорту птиці читайте в матеріалі Mind «Заразні й небезпечні»: коли українським курям повернуть «візу» в ЄС».

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у нашому Telegram-каналі Mind.ua та стрічці Google NEWS