Гонконг змінив умови ввезення яєць з України
Кожна партія потребуватиме тепер спеціальних експертних висновків

Компетентний орган Спеціального адміністративного району Гонконг повідомив про зміну умов ввезення столових яєць українського виробництва. Про це повідомляє пресслужба Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
«Починаючи з 27 січня 2020 року, здійснення експорту столових яєць з авторизованих компетентним органом Гонконгу підприємств можливе лише за наявності підтверджень (експертні висновки уповноважених акредитованих лабораторій), що кожна партія експортованих столових яєць не містить антибіотиків групи фторхінолонів, саліноміцину та є безпечними для споживання людиною», – йдеться в повідомленні.
Пресслужба наголошує, що експорт столових яєць можливий лише за умови забезпечення неухильного дотримання вимог країни призначення
Нагадаємо, Євросоюз тимчасово призупинив ввезення м'яса птиці з України в зв’язку з захворюванням на пташиний грип, виявленим в Вінницькій області.
Слідом за ЄС, до аналогічного кроку вдалась і Білорусь.
Більше про обмеження імпорту птиці читайте в матеріалі Mind «Заразні й небезпечні»: коли українським курям повернуть «візу» в ЄС».
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].