Китайська Zhenmeat розпочала випуск свинини на раків на рослинній основі.
Як повідомляє CNBC, Китай є найбільшим у світі споживачем свинини і одним з найбільших – раків, тому такий вибір компанії повністю відповідає смакам населення.
Телеканал також зазначає, що наразі найбільшими конкурентами Zhenmeat є американська Beyond Meat та гонконгська Green Common, які вже почали виходити на ринок Китаю .
«Що стосується м’яса на рослинній основі, американські компанії такі як Beyond Meat і Impossible,успішно використовують його в своїх бургерах. У них є унікальні технології, щоб зробити смак бургера соковитим та схожим на яловичину», – сказав засновник та гендиректор Zhenmeat Вінс Лу.
«Наша унікальна перевага – знайти найулюбленіші страви в Китаї та використати технології для відтворення цих м’ясних страв», – наголосив він.
Раки є дуже популярною їжею в Китаї. Раки Zhenmeat зроблені з екстрактів морських водоростей.
«Одна з основних проблем полягає у тому, що китайські споживачі дуже люблять раків, є дві великі проблеми. Одна проблема – багато харчових відходів. Хвіст з м’ясом є меншим, ніж тіло. Якщо у вас є 10 кг раків, то відкидаючи голову, ви отримаєте всього 1 кг м’яса раків, – сказав Лу. – Друга – якість раків є дуже нерівномірною. Попит настільки великий, що пропозиція не може його задовольнити».
Засновник компанії повідомив, що Zhenmeat збирається залучити $2 млн до кіця свого року.
Нагадаємо: стартап з Північної Кароліни Biomilq, який займається виробництвом альтернативного грудного молока, залучив $3,5 млн в рамках раунду А від фонду Breakthrough Energy Ventures, що спеціалізується на проблемах змін клімату.
Як повідомлялось, восени минулого року Beyond Meat, що виробляє альтернативне м'ясо з рослинних продуктів, вийшов на український ринок.