Сінгапурський стартап, що вирощує м'ясо краба в лабораторі, будує своє перше підприємство
Вже в 2023 році компанія планує вийти на широкий ринок

Сінгапурський стартап Shiok Meats, який вирощує креветки та крабове м'ясо в лабораторії, оголосив про будівництво першого підприємства, на якому буде культивувати морепродукти в промислових масштабах, пише HighTech Plus з посиланням на Businesswire.
Міні-завод Shiok Meats об'єднає в собі дослідження, проектування та виробництво ракоподібних без їх вилову. Мета стартапу – налагодити масштабне виробництво та продаж культивованих морепродуктів до 2023 року.
«Будівництво міні-заводу – це велика віха. А виробниче підприємство, будівництво якого буде запущено протягом найближчих 18 місяців, розширить цей міні-завод з погляду досліджень та інженерного проектування. Цей об'єкт дозволить нам поступово масштабувати виробництво культивованих морепродуктів, щоб надати споживачам першокласні продукти», – заявив Businesswire засновник та гендиректор Shiok Meats Сандхья Шрірам.
У рамках проекту Shiok Meats об'єднався із американською інженерною компанією Black & Veatch. Остання вже має досвід роботи в харчовій промисловості та успішно реалізувала кілька підприємств, пов'язаних з виробництвом альтернативних білків.
Щодо самих продуктів від Shiok Meats, то зараз компанія спеціалізується на двох видах ракоподібних – креветках і крабах. Стартап не використовує альтернативні білки на зразок сої, а застосовує біореактори з клітинами реальних тварин. Ці клітини нагріваються до 82 градусів і підживлюються спеціальними речовинами, що стимулюють зростання. Розробники не розкривають свій запатентований склад, називаючи його «поживним супом», і відзначають, що їх морепродукти повністю відповідають реальним ракоподібним, які виловлюються в океані, за смаком, текстурою та запахом.
Перші зразки культивованих креветок Shiok Meats створив ще минулого року, а крабове м'ясо компанія вперше представила кілька місяців тому.
Наразі такі продукти виробляються у малих кількостях і не продаються в магазинах, але стартап має намір наростити виробництво. З цією метою Shiok Meats залучив понад $20,2 млн венчурних інвестицій – стартап підтримується як компаніями з приватного сектора, так і державними фондами Сінгапуру.
Раніше повідомлялося, що сінгапурський стартап з виробництва морепродуктів з пробірки залучив $12,6 млн.
Нагадаємо, ізраїльський стартап Redefine Meat, що друкує рослинне м’ясо на 3D-принтері, підкорює Європу.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].