Політика конфіденційності та файли cookie

Конфіденційність відвідувачів нашого веб-сайту https://mind.ua дуже важлива для нас, і ми прагнемо її захищати. Ця політика конфіденційності та файли cookie (надалі – «Політика») пояснює, що ми будемо робити з вашою особистою інформацією.

Ця Політика поширюється тільки на інформацію, зібрану на нашому веб-сайті https://mind.ua, тому ми не несемо відповідальності за політику конфіденційності або зміст веб-сайтів третіх сторін.

1. ТЕРМІНИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ

1.1. «Веб-сайт» (надалі – «Сайт») – інформаційний ресурс в мережі Інтернет, який розміщений за адресою https://mind.ua та містить текстову, графічну та іншу інформацію, яка сприймається як єдине ціле, та підтримується комплексом системних програмних засобів.
1.2. «Власник Сайту» (надалі – «Власник») – Товариство з обмеженою відповідальністю «ФЬЮЧЕР МЕДІА», який є володільцем та розпорядником персональних даних Користувачів Сайту.
1.3. «Користувач» – будь-яка фізична особа, яка коли-небудь здійснювала доступ до Сайту та досягла віку, допустимого для акцепту Угоди користувача розміщеної на Сайті та цієї Політики.
1.4. «Аккаунт» – обліковий запис Користувача створений в момент авторизації на Сайті, що дозволяє Власнику ідентифікувати (авторизувати) Користувача шляхом використання облікового запису Користувача в соціальних мережах Facebook, Twitter або Google.
1.5. «Персональні дані» – відомості чи сукупність відомостей про Користувача, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.
1.6. «Послуги» (сервіси Сайту) – будь-які послуги, які пропонуються на Сайті Власника та включають у себе, але не обмежуються послугами  створення платформ для комунікації з бізнесом та нових форматів матеріалів та спецпроектів, створення та підвищення якості контенту для читачів Користувачів, відео продакшн, галузеві спецпроекти, пряма реклама тощо.

2. ЗБІР ТА ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛЬНИ ДАНИХ

2.1. Використання Сайту не вимагає реєстрації та/або авторизації та безпосереднього надання персональних даних, які можуть ідентифікувати Вас, крім випадку передбаченого п. 2.2. Політики.
2.2. На свій розсуд, для більшої зручності використання Сайту, Ви можете авторизуватись на Сайті шляхом використання особистого облікового запису в соціальних мережах Facebook, Twitter або Google.
2.3. При використанні Сайту ми можемо здійснювати автоматичний збір інформації, пов’язаної із використанням Вами Сайту.
2.4. Ми можемо збирати, зберігати та використовувати такі типи Ваших персональних даних:
2.4.1. інформацію про Ваш комп'ютер, включаючи IP-адресу, географічне розташування, тип і версію браузера та операційну систему;
2.4.2. інформацію про Ваші відвідування та використання цього Сайту, включаючи джерело рефералів, тривалість відвідування, перегляд сторінок та маршрути навігації на Сайті;
2.4.3. інформацію, яку Ви надаєте під час авторизації облікового запису на нашому Сайті у порядку встановленому п. 2.2. цієї Політики, наприклад, Ваше ім’я, фотографії з соціальної мережі, з якої було здійснено авторизацію, стать, день народження, стан стосунків, інтереси та хобі, деталі про освіту та дані про роботу, адреса електронної пошти, інформацію про зв’язок;
2.4.4. інформацію, таку як ім’я та адреса електронної пошти, які Ви вводите для встановлення підписки на наші електронні листи та / або інформаційні бюлетені;
2.4.5. інформацію, яку Ви вводите під час користування послугами на нашому Сайті;
2.4.6. інформацію, яка генерується під час використання нашого Сайту, у тому числі коли, як часто та за яких обставин Ви його використовуєте;
2.4.7. інформацію, що стосується замовлених послуг на Сайті, або транзакції, які Ви здійснюєте через наш Сайт, що включає ім’я, адресу, номер телефону, електронну адресу та дані Вашої кредитної картки;
2.4.8. інформацію, яку Ви розміщуєте на нашому Сайті з метою опублікування в Інтернеті, яка включає ім'я користувача, зображення профілю та вміст Ваших публікацій;
2.4.9. інформацію, що міститься в будь-яких повідомленнях, які Ви надсилаєте нам електронною поштою або через наш Сайт, включаючи його вміст та метадані;
2.4.10. будь-яку іншу особисту інформацію, яку Ви надсилаєте нам.
2.5. Перш ніж повідомляти нам особисту інформацію іншої особи, Ви повинні отримати згоду цієї особи як на розголошення, так і на обробку цієї особистої інформації відповідно до цієї Політики.
2.6. У випадку коли Ви відвідуєте Сайт встановлюється з’єднання, здійснюється доступ до даних на Сайті і створюється log-файл. Він може містити:
– дату і час доступу до Сайту;
– IP-адресу, з якої здійснювався доступ до Сайту;
– дані або ім’я файлу, до якого Ви звернулися на Сайті;
– кількість часу, проведеного на Сайті;
– назву і версію веб-браузера, Вашої операційної системи;
– назву веб-сайту,  з якого Ви перейшли на Сайт.
Ця інформація використовується для покращення продуктивності роботи Сайту, з міркувань безпеки, для забезпечення стабільності роботи Сайту, а також для захисту Сайту від можливих зовнішніх атак. Окрім цього, ми можемо здійснювати статистичний аналіз цих даних. Дані, що зберігаються у log-файлі не дають можливості нам ідентифікувати Вашу особу. Дані у log-файлі використовуються лише для мети вказаної у цій Політиці і не передаються третім сторонам, крім випадів передбачених п. 7.2 Політики.
2.7. Ми збираємо лише ті персональні дані, які свідомо та добровільно надані Вами, як суб'єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог чинного законодавства України є згодою суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.
2.8. Ми гарантуємо, що не будемо продавати або здавати в оренду особисті дані Користувача третім сторонам, крім випадків коли розкриття Ваших персональних даних необхідне для виконання вимог чинного законодавства України.
2.9. Ми не збираємо та не обробляємо інформацію про Ваші персональні дані щодо расового або етнічного походження, політичних, релігійних або світоглядних переконань, членства в політичних партіях та професійних спілках, засуджень до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

3. ОБРОБКА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

3.1. Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в Базі персональних даних чи окремій таблиці Бази даних  Сайту.
Місце зберігання та обробки персональних даних знаходиться за адресою: 04071, м. Київ, вул. Межигірська, будинок 22.

4. МЕТА ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

4.1. Ми можемо використовувати Вашу персональну інформацію з метою:
4.1.1. адміністрування нашого Сайту та бізнесу;
4.1.2. персоналізації нашого Сайту для Вас;
4.1.3. надання можливості користуватися послугами, доступними на нашому Сайті;
4.1.4. надсилати Вам виписки, рахунки-фактури та нагадування про оплату та збирати платежі від Вас;
4.1.5. відправлення Вам не маркетингових комерційних комунікацій;
4.1.6. надсилати Вам сповіщення електронною поштою, у випадку якщо Ви підписані на сповіщення електронною поштою;
4.1.7. надсилати Вам нашу електронну розсилку, у випадку якщо Ви підписані на електронну розсилку. Також Ви можете повідомити нас у будь-який час, якщо Вам більше не потрібна електронна розсилка;
4.1.8. надсилати Вам електронною поштою маркетингові комунікації, що стосуються нашого бізнесу або бізнесу ретельно відібраних третіх сторін, які, на нашу думку, можуть Вас зацікавити. Також Ви можете повідомити нас за електронною адресою editor@mind.ua, якщо Вам більше не потрібні маркетингові комунікації;
4.1.9. надання третім сторонам статистичної інформації про наших користувачів (при цьому треті сторони не зможуть ідентифікувати жодного окремого користувача з цієї інформації);
4.1.10. розгляд запитів та скарг, зроблених Вами або про Вас стосовно нашого Сайту;
4.1.11. збереження нашого Сайту в безпеці та попередження шахрайства;
4.1.12. перевірка відповідності умовам, що регулюють використання нашого Сайту (включаючи моніторинг приватних повідомлень, що надсилаються через наш Сайт приватною службою обміну повідомленнями);
4.1.13. та інші види використання
4.2. Якщо Ви виявили бажання надати персональну інформацію для публікації на нашому Сайті, ми опублікуємо та іншим чином використаємо цю інформацію відповідно до дозволу та/або ліцензії, які Ви надаєте нам.
4.3. Ваші налаштування конфіденційності можуть використовуватися для обмеження публікації Вашої інформації на нашому Сайті та можуть бути скориговані за допомогою контролю конфіденційності на Сайті.
4.4. Ми не будемо без Вашої прямої згоди надавати Вашу особисту інформацію будь-якій третій стороні для їх прямого маркетингу або будь-яких інших цілей, крім випадків передбачених чинним законодавством України.

5. ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

5.1. Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.
5.2. Після того, як Ви перестали бути Користувачем Сайту шляхом видалення свого Аккаунту на Сайті, ваші персональні дані також автоматично видаляються.

6. ВЗАЄМОДІЯ САЙТУ З ІНШИМИ РЕСУРСАМИ

6.1. При використанні Вами сервісів, на сторінках Сайту можуть бути присутні коди інших інтернет ресурсів і третіх сторін, в результаті чого такі інтернет ресурси і треті сторони отримують Ваші дані. Ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає Ваш браузер. Такими інтернет-ресурсами можуть бути:
- системи банеропоказів (наприклад, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.);
- соціальні плагіни мереж (наприклад, Discus, Facebook, Twitter, Google+, ).
6.2. Використання зазначених сервісів необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності Користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів ми не зберігаємо і не обробляємо.
6.3. Якщо Ви в силу будь-яких причин не бажаєте, щоб сервіси передбачені у п.6.1. Політики отримували доступ до Ваших персональних даних, Ви можете за власним бажанням вийти зі свого Аккаунту, очистити файли cookie (через свій браузер).

7. ВЗАЄМОДІЯ ВЛАСНИКА З ТРЕТІМИ СТОРОНАМИ СТОСОВНО ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

7.1. Ми не здійснюємо передачу персональних даних третім сторонам, крім випадків, коли така передача є вимогою чинного законодавства України, на прохання суб'єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці. Ми розуміємо, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживаємо всіх можливих заходів для захисту Вашої особистої інформації.
7.2. Доступ до Ваших персональних даних можуть мати наші уповноважені працівники, які надали згоду на забезпечення конфіденційності персональних даних Користувачів, а також треті сторони, які надають нам послуги з підтримки і адміністрування Сайту, інші послуги, пов’язані із здійсненням Власником господарської діяльності. Наші уповноважені працівники та/або треті сторони на підставі укладених з нами договорів зобов’язуються дотримуватись усіх вимог чинного законодавства України щодо захисту персональних даних Користувачів та їх конфіденційності.
7.3. На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв'язку з чим, ми рекомендуємо Вам переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.
7.4. Особиста інформація, яку Ви публікуєте на нашому Сайті може бути доступною через мережу Інтернет в усьому світі. Ми не можемо запобігти використанню та нецільовому використанню такої інформації третіми сторонами в інших країнах.

8. ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

8.1. Ми використовуємо загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення, але ми не гарантуємо абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами нашого регулювання.
8.2. Ми забезпечуємо застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.
8.3. Ми маємо право поширювати персональні дані без Вашої згоди у випадку визначеному чинним законодавством України, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
8.4. Якщо Ви надали / втратили доступ до свого Аккаунту, Ви несете повну та самостійну відповідальність за дії нового Користувача при використанні ним Сайту та/або Послуг (сервісів) Сайту з Вашого Аккаунту.

9. УМОВИ ДОСТУПУ ДО ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

9.1. Порядок доступу до персональних даних третіми сторонами визначається умовами згоди Користувача, наданої Власнику на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону.
9.2. Ви маєте право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних з персональними даними, за умови зазначення прізвища, ім'я та по батькові, місця проживання (місця перебування) і реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, установлених чинним законодавством України.
9.3. Доступ до даних про себе здійснюється безоплатно. Відстрочка доступу до своїх персональних даних не допускається. Відстрочка доступу до персональних даних третіми сторонами допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п'яти календарних днів.
9.4. Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз'ясненням порядку оскарження такого рішення.
9.5. Відмова у доступі до персональних даних допускається, у порядку визначеному чинним законодавством України, якщо доступ до них заборонено згідно із Законом України «Про захист персональних даних».
9.6. Рішення про відстрочення або відмову у доступі до персональних даних може бути оскаржено до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або суду.

10. ВАШІ ПРАВА, ЯК КОРИСТУВАЧА (СУБ’ЄКТА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ)

10.1. Ви, як Користувач (суб’єкт персональних даних) маєте право:
1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження Власника або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим особам, крім випадків, встановлених Законом України «Про захист персональних даних»;
2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх сторін, яким передаються його персональні дані;
3) на доступ до своїх персональних даних;
4) отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених Законом України «Про захист персональних даних», відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
5) пред’являти вмотивовану вимогу Власнику із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
6) пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних Власником, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять Вашу честь, гідність та ділову репутацію;
8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення чинного законодавства України про захист персональних даних;
10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
11) відкликати згоду на обробку персональних даних;
12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

11. ФАЙЛИ COOKIE

11.1. Наш Сайт використовує файли cookie. Файл cookie – це файл, що містить ідентифікатор (рядок літер та цифр), який веб-сервер надсилає веб-браузеру та зберігає браузер. Потім ідентифікатор надсилається назад на сервер кожного разу, коли браузер вимагає від сервера сторінки. Файли cookie можуть бути як «стійкими» файлами cookie, так і «сеансовими» файлами cookie: стійкий файл cookie буде зберігатися веб-браузером і залишатиметься дійсним до встановленої дати його закінчення, якщо Ви його не видалили до дати закінчення терміну дії; cookie сеанс, з іншого боку, закінчується в кінці сеансу Вашої роботи, коли веб-браузер закриється. Файли cookie, як правило, не містять будь-якої інформації, яка особисто Вас ідентифікує, але особиста інформація, яку ми зберігаємо про Вас, може бути пов’язана з інформацією, що зберігається та отримується від файлів cookie.
11.2. Назви файлів cookie, які ми використовуємо на нашому Сайті, та цілі, для яких вони використовуються, викладені нижче:
ми використовуємо Google Analytics на нашому Сайті для розпізнавання комп'ютера, коли Користувач відвідує наш Сайт.
Більшість браузерів дозволяють Вам відмовитись від прийняття файлів cookie – наприклад:
в Internet Explorer (версія 10) Ви можете заблокувати файли cookie, використовуючи параметри керування файлами cookie, натиснувши «Інструменти», «Параметри Інтернету», «Конфіденційність», а потім «Додатково»;
у Firefox (версія 24) Ви можете заблокувати всі файли cookie, натиснувши «Інструменти», «Параметри», «Конфіденційність», виберіть зі спадного меню пункт «Використовувати власні налаштування для історії» та зніміть галочку «Прийняти файли cookie з сайтів»; і
у Chrome (версія 29) Ви можете заблокувати всі файли cookie, відкривши меню «Налаштувати та керувати», натиснувши «Налаштування», «Показати розширені налаштування» та «Налаштування вмісту», а потім вибрати «Блокувати сайти з налаштування будь-яких даних» «Під заголовком» Cookies «.
11.3. Блокування всіх файлів cookie негативно вплине на зручність використання Сайту. Якщо Ви заблокуєте файли cookie, Ви не зможете використовувати всі функції нашого Сайту.
11.4. Ви можете видалити файли cookie, які вже зберігаються на вашому комп'ютері. Видалення файлів cookie негативно вплине на зручність використання багатьох веб-сайтів.
Для видалення файлів cookie:
в Internet Explorer (версія 10) потрібно видалити файли cookie вручну (інструкції щодо цього можна знайти на веб-сайті http://support.microsoft.com/kb/278835 );
у Firefox (версія 24) Ви можете видалити файли cookie, натиснувши «Інструменти», «Параметри» та «Конфіденційність», потім виберіть «Використовувати власні налаштування для історії», натисніть «Показати файли cookie», а потім натисніть «Видалити всі файли cookie» ; і
у Chrome (версія 29) Ви можете видалити всі файли cookie, відкривши меню «Налаштувати та керувати» та натиснувши «Налаштування», «Показати розширені налаштування» та «Очистити дані веб-перегляду», а потім вибрати «Видалити файли cookie та інший сайт і плагінні дані «, перш ніж натиснути» Очистити дані веб-перегляду «.

12. ЗМІНА ПОЛІТИКИ

12.1. Ми залишаємо за собою право публікувати окремі примітки про конфіденційність, а також у будь-який час змінювати та/або доповнювати зміст Політики на власний розсуд.
12.2. У випадку внесення істотних змін до Політики ми розмістимо повідомлення на Сайті та зазначено термін набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну Ви не відмовитеся від прийняття цих змін в письмовій формі, це означатиме, що Ви погодились з відповідними змінами Політики.