Україна вже зібрала рекордні 66,4 млн тонн зерна
Станом на 19 листопада зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 14,3 млн га (або 96% до прогнозу)

Станом на 19 листопада зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 14,3 млн га (або 96% до прогнозу) та намолочено 66,4 млн тонн зерна при врожайності 46,5 ц/га (для порівняння: у 2017 році врожайність становила 41,8 ц/га). Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.
«З огляду на досить сприятливі погодні умови для пізніх ярих культур, наші обережні прогнози щодо рекордного урожаю за всю історію незалежності України починають справджуватися. На даний момент, коли збирання зернових ще триває, маємо більше ніж 66 млн тонн, що вже перевершує попередній найвищий показник 2016 року», – повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.
За його словами, історичний рекорд виробництва зернових у 2018 році забезпечується завдяки високому врожаю кукурудзи, який також очікується на рівні історичного максимуму – близько 34,8 млн тонн.
На сьогодні кукурудза обмолочена на площі 4,1 млн га, або 90% до прогнозу, намолочено 31,3 млн тонн зерна при врожайності 75,9 ц/га, яка також є найвищим досягненням в історії незалежної держави.
Раніше Мартинюк повідомляв, що урожай буде перевищувати 65 млн тонн.
Минулого року Україна зібрала 61,3 млн тонн зерна, зокрема, 26,1 млн тонн пшениці і 24,1 млн тонн кукурудзи. Обсяг експорту склав 39,4 млн тонн в минулому сезоні, який тривав з початку липня 2017 року до кінця червня 2018 року.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].