Компанія BlueNalu з виробництва штучної риби готується до виходу на ринок
Стартап почне тестувати свої продукти в 2021 році

Американська BlueNalu, яка займається виробництвом «альтернативних морепродуктів» із клітин справжньої риби, залучила $60 млн. Компанія планує витратити кошти на підготовку до виходу на ринок наприкінці 2021 року, пише CNBC, на яке посилається vc.ru.
Раунд фінансування очолив фонд Rage Capital. Також в проект вклалися Agronomics, Lewis & Clark AgriFood, McWin, KBW Ventures і Siddhi Capital, зазначає видання.
BlueNalu заявила, що планує використати гроші, щоб пройти перевірку Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США і почати тестувати свої морепродукти в закладах громадського харчування по всій країні. Назви ресторанів-партнерів компанія не розкрила.
Стартап також має намір відкрити експериментальне виробництво площею майже 40 000 квадратних футів, додає CNBC.
Щоб створити клітинні або культивовані морепродукти, BlueNalu бере клітини з риби і вирощує зразки у великих біореакторах, пише видання. Першим «альтернативним» продуктом компанії стане риба махі-махі, а потім – блакитний тунець.
У липні 2019 року до розробки замінника риби приступив стартап Impossible Foods, який вже виробляє рослинне «м'ясо». У червні стартап зміг приготувати бульйон з рослин зі смаком анчоусів.
Прихильники проекту щодо заміни риби на штучні аналоги назвали це екологічною необхідністю. За даними Всесвітнього економічного форуму, світові запаси морської риби виснажені на 90% – в першу чергу через перевилов.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].