В Україні залишається до 18 млн тонн надлишків зерна минулорічного врожаю
Зберігання зернових є проблемою для агросектору, адже фермери не мають достатньо обладнання

Що сталося. В Україні наразі залишається близько 17-18 млн тонн надлишків зернових культур, що зібрали минулого року.
Джерело. Про це повідомив гендиректор асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Роман Сластьон.
Деталі. За даними керівника, в Україні не вистачає сховищ для зернових культур. Для належного зберігання збіжжя минулорічного вражаю необхідно збудувати сховища загальним обсягом 10-15 млн тонн.
Сластьон сказав, що Україна очікує допомоги від міжнародних організацій, що мають надіслати полімерні рукави та обладнання для пакування вантажів.
Зокрема посадовець висловив сподівання, що реалізувати надлишки та вийти на бажані обсягу експорту зернових культур вдасться завдяки зерновому коридору. Українська сторона очікує вийти на експорт 3 млн тонн продукції щомісяця.
Реальність дещо відрізняється від очікувань трейдерів – за даними Сластьона за перші два тижні реалізації зернової угоди з портів Одещини вийшли 16 суден, які вивезли близько 450 000 тонн українського збіжжя.
Сластьон також зазначив, що підвищити результати до бажаних можливо буде, якщо до портів жваво надходитимуть нові судна. Наразі деякі учасники ринку побоюються проходити коридором через акваторію Чорного моря. Утім ООН та Туреччина заохочують власників суден прибувати до України.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що Україна має ще 20 млн тонн минулорічного врожаю. Ще стільки ж очікується цьогоріч.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].