Світові ціни на мідь падають
Ф'ючерси на мідь впали до $4,7 за фунт після досягнення рекордного рівня $5,2

Ф'ючерси на мідь впали до $4,7 за фунт після досягнення 20 травня рекордного рівня $5,2, оскільки низький попит у короткостроковій перспективі переважив спекулятивні ставки, які спровокували різке зростання цін цього місяця.
Про це пише Trading Economics.
Попри сигнали про низький попит на переробну промисловість у Китаї, нещодавно підкреслений низьким імпортним попитом на руди, у травні переробники змогли утримати виробництво на рівні, близькому до рекордно високого, на тлі збільшення використання брухту.
Це збільшило запаси та призвело до того, що ціни на постачання з митних складів знизилися до рівня цін на ЛБМ, вперше з моменту початку збору даних у 2017 році, що свідчить про низький фізичний попит.
Проте спекулятивні ставки на мідь підтримували ціни на 20% вище з початку року, враховуючи її ключову роль в електрифікації в енергосистемах зберігання енергії та інфраструктурі центрів обробки даних, що відповідає можливому зростанню цін на китайських торгах після того, як Пекін оголосив про історичні заходи з підтримки своєї економіки. Це збігається з великими витратами на збільшення нової пропозиції, що підштовхує майнерів до злиттів і поглинань замість того, щоб розробляти нові проєкти.
Бекграунд. Раніше Mind писав, що ціни на мідь зросли до найвищого рівня за останні 14 місяців, оскільки інвестори вкладають кошти в цей промисловий метал у відповідь на дедалі більші ризики пропозиції та сподівання на глобальне відновлення попиту.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].