Українським сироварам загрожує конкуренти з Європи
У жовтні очікується зростання імпорту дешевшого сиру

У вересні українським виробникам сиру вдалося зберегти рівень продажів попри зростання цін.
Про це повідомляє ІНФАГРО.
Однак видання зазначає, що вже в жовтні ситуація може змінитися через активніший імпорт із Європи, де вартість сиру різко падає. Європейський продукт стає привабливим як для великих торговельних мереж, так і для невеликих компаній, які можуть завозити сир, фасувати його та реалізовувати з прибутком.
На цьому тлі вітчизняним виробникам буде дедалі складніше конкурувати, оскільки український сир залишається дорожчим, а дистриб’ютори все частіше обирають вигідніші пропозиції з ЄС. Очікується, що восени імпорт зростатиме, а виробництво українського сиру зменшуватиметься. Водночас сегменти сирних продуктів і плавленого сиру демонструють стабільне зростання завдяки підвищеному попиту як на внутрішньому ринку, так і за кордоном.
Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що експорт українських яєць зріс на 82% у серпні. Найбільшими покупцями стали Іспанія, Чехія та Польща.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].