Nestle винайшла нову технологію виробництва шоколаду - без цукру

Nestle винайшла нову технологію виробництва шоколаду - без цукру

З залишків какао-бобів, які раніше викидалися, тепер будуть виготовляти фруктозу

Nestle винайшла нову технологію виробництва шоколаду - без цукру
фото pixabay.com

Компанія Nestle запатентувала нову технологію виробництва шоколаду без додавання цукру. Тепер солодкий смак продукт отримуватиме від фруктози, добутої із залишків какао-бобів, повідомляє Bloomberg.

Компанія впевнена, що новинка користуватиметься успіхом, зважаючи на запит серед споживачів на більш натуральну і здорову їжу.

За технологією, білу м'якоть, яка покриває какао-боби, будуть перетворювати на порошок, що містить природний цукор – фруктозу. Досі м'якоть ніколи не використовувалася в якості підсолоджувача для шоколаду, і зазвичай її просто викидали.

Перші батончики KitKat з 70% темного шоколаду за новим рецептом без цукру почнуть уже цієї осені продавати в Японії, згодом планують вийти і на інші ринки.

Александр фон Майо, глава кондитерського бізнесу Nestle, заявив, що Nestle може в майбутньому використовувати той же процес для виробництва молочного і білого шоколаду.

Споживачі та уряди багатьох країн чинять усе сильніший тиск на індустрію продуктів харчування і напоїв, намагаючись змусити їх виробляти більш здорові продукти на тлі зростання кількості випадків ожиріння і діабету.

Ініціатива Nestle може зміцнити позицію компанії як лідера в кондитерській галузі.

Нагадаємо, Nestle тепер буде маркувати свої продукти за європейською системою: зеленим кольором позначаються корисні для здоровʼя продукти, червоним – шкідливі.

Стежте за актуальними новинами бізнесу та економіки у наших Telegram-каналах Mind.Live та Mind.UA, а також Viber-чаті