Nestle винайшла нову технологію виробництва шоколаду - без цукру
З залишків какао-бобів, які раніше викидалися, тепер будуть виготовляти фруктозу

Компанія Nestle запатентувала нову технологію виробництва шоколаду без додавання цукру. Тепер солодкий смак продукт отримуватиме від фруктози, добутої із залишків какао-бобів, повідомляє Bloomberg.
Компанія впевнена, що новинка користуватиметься успіхом, зважаючи на запит серед споживачів на більш натуральну і здорову їжу.
За технологією, білу м'якоть, яка покриває какао-боби, будуть перетворювати на порошок, що містить природний цукор – фруктозу. Досі м'якоть ніколи не використовувалася в якості підсолоджувача для шоколаду, і зазвичай її просто викидали.
Перші батончики KitKat з 70% темного шоколаду за новим рецептом без цукру почнуть уже цієї осені продавати в Японії, згодом планують вийти і на інші ринки.
Александр фон Майо, глава кондитерського бізнесу Nestle, заявив, що Nestle може в майбутньому використовувати той же процес для виробництва молочного і білого шоколаду.
Споживачі та уряди багатьох країн чинять усе сильніший тиск на індустрію продуктів харчування і напоїв, намагаючись змусити їх виробляти більш здорові продукти на тлі зростання кількості випадків ожиріння і діабету.
Ініціатива Nestle може зміцнити позицію компанії як лідера в кондитерській галузі.
Нагадаємо, Nestle тепер буде маркувати свої продукти за європейською системою: зеленим кольором позначаються корисні для здоровʼя продукти, червоним – шкідливі.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].