«Хлібодар» інвестував $150 тис у проект з трансформації бізнесу
Метою трансформації є зміна стратегічного та операційного підходу до управління для досягнення високих показників ефективності бізнесу

Група компаній «Хлібодар» – великий виробник хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів у Запорізькій області – інвестувала $150 тис у проект з трансформації бізнесу, що почався в травні 2017 року, повідомляється в прес-релізі компанії EY в Україні.
Згідно з повідомленням, компанія EY в Україні виступила радником у процесі трансформації, метою якого є зміна стратегічного та операційного підходу до управління для досягнення високих показників ефективності бізнесу.
У Mind з'явився телеграм-канал Mind tweet, де ви першими отримуєте головні новини, що мають вплив на економіку та бізнес. Підпишіться, щоб зберегти ваш час та гроші.
«З початку трансформаційного процесу середня ціна реалізації продукції у три рази перевищила рівень інфляції, а EBITDA виросла майже вдвічі. При цьому сума інвестицій у проект трансформації за оцінками акціонерів не перевищила $150 тис», – наголошується в релізі.
Проект з трансформації бізнесу спрямований на зміну підходів в управлінні та перехід з сегменту «виробництва хліба» до сегменту «агріфуд» з фокусом на B2B клієнтів. Також власники поставили за мету зробити групу гнучкою й адаптивною до зовнішніх викликів.
На першому етапі трансформації групи були спрощені рутинні процеси на шляху ухвалення рішень, а неключові функції були передані на аутсорсинг.
«Мета наступного етапу трансформації – з регіонального гравця стати гравцем національного рівня та зайняти лідируючі позиції на ринку агріфуд України. Серед важливих кроків: створення інноваційного центру з розробки нових продуктів, трансформація функції продажу та доставки шляхом перетворення агентів з продажу на бізнес-партнерів, відповідальних за реалізацію та дистрибуцію», – повідомили в EY.
У планах акціонерів також здійснення інвестицій в регіонах України шляхом придбання бізнесів, що працюють, з їх подальшою інтеграцією в бізнес-модель групи з найбільшою ефективністю.
«З огляду на глобальні тенденції у галузі виробництва продуктів харчування та сільського господарства, «Хлібодар» шукає ідеї інтеграції нових індустріальних технологій у процес виробництва агріфуд. Компанія вже починає впроваджувати нові технології упаковки, що сприяють продовженню терміну придатності продукції», – зауважили в EY.
Про Групу компаній «Хлібодар»
Вертикально інтегрована ГК «Хлібодар» – великий виробник хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів, лідер з виробництва хліба у Запорізькій області. Елеватори групи мають потужності зі зберігання 35 тис тонн. Хлібобулочні заводи виробляють 72 тис тонн продукції на рік. Потужності з виробництва варення та джемів становлять 750 тонн на рік, наповнювачів (ТМ «Еммі») – 250 тонн на рік.
Група має 4600 точок продажу продукції у п'яти регіонах України. В асортименті ТМ «Хлібодар» – більше сотні видів хлібобулочних виробів.