Walkers боротиметься зі змінами клімату за допомогою пива та чіпсів
Компанія розробила технологію виготовлення добрив з СО2, вловлюваного під час бродіння пива, та відходів від картоплі

Британська «дочка» PepsiCo, виробник чипсів Walkers, випускатиме добрива з пива і чипсів. Як повідомляє BBC News, компанія заявляє, що її технологія скоротить викиди CO2 в процесі виробництва на 70%.
В технології буде використовуватися CO2, який вловлюється під час бродіння пива на броварні, який потім змішується з картопляними відходами, що залишаються при виробництві чипсів. В результаті цього процесу виходить на добриво, яке насичує ґрунт вуглецем і сприяє росту рослин.
Компанія планує застосовувати його на полях Великої Британії, щоб посприяти врожаю картоплі в наступному році.
Видання зазначає, що створення добрив зазвичай супроводжується високими викидами СО2. Технологія Walkers, за даними компанії, буде безвуглецевою. Таким чином, комбінація пива і чипсів виконуватиме подвійну функцію. Вона не тільки запобігатиме викидам CO2 від пивоварних заводів в атмосферу і знижує викиди вуглецю, які зазвичай утворюються при виробництві добрив.
В наступному році Walkers встановить відповідне необхідне обладнання на своєму заводі в Лестері, щоб підготуватися до врожаю 2022 року.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].