Walkers боротиметься зі змінами клімату за допомогою пива та чіпсів

Walkers боротиметься зі змінами клімату за допомогою пива та чіпсів

Компанія розробила технологію виготовлення добрив з СО2, вловлюваного під час бродіння пива, та відходів від картоплі

Walkers боротиметься зі змінами клімату за допомогою пива та чіпсів
фото www.flickr.com/photos/northrup/4784110316

Британська «дочка» PepsiCo, виробник чипсів Walkers, випускатиме добрива з пива і чипсів. Як повідомляє BBC News, компанія заявляє, що її технологія скоротить викиди CO2 в процесі виробництва на 70%.

В технології буде використовуватися CO2, який вловлюється під час бродіння пива на броварні, який потім змішується з картопляними відходами, що залишаються при виробництві чипсів. В результаті цього процесу виходить на добриво, яке насичує ґрунт вуглецем і сприяє росту рослин.

Компанія планує застосовувати його на полях Великої Британії, щоб посприяти врожаю картоплі в наступному році.

Видання зазначає, що створення добрив зазвичай супроводжується високими викидами СО2. Технологія Walkers, за даними компанії, буде безвуглецевою. Таким чином, комбінація пива і чипсів виконуватиме подвійну функцію. Вона не тільки запобігатиме викидам CO2 від пивоварних заводів в атмосферу і знижує викиди вуглецю, які зазвичай утворюються при виробництві добрив.

В наступному році Walkers встановить відповідне необхідне обладнання на своєму заводі в Лестері, щоб підготуватися до врожаю 2022 року.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло