Компанія Косюка інвестуватиме $12 млн у створення R&D-центру
Інвестиція здійснюватиметься в рамках трансформації бізнесу з сировинного в кулінарний

Агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) має намір інвестувати близько $12 млн у створення R&D-центру та індустріальної кухні в рамках трансформації бізнесу з сировинного в кулінарний. Про це повідомила фінансовий директор компанії Вікторія Капелюшна, пише видання «Українські Новини».
«Цей проєкт коштує приблизно близько 7 млн євро, тому що він включає R&D-центр, а зараз ми ще додатково індустріальну кухню запускаємо. Тому це навіть близько $12 млн», – прокоментувала вона.
За її словами, R&D-центр передбачає розробку кінцевої м'ясної продукції для споживача і буде запущений до середини поточного року.
Відзначається, що при цьому поряд буде створена індустріальна кухня, яка буде займатися безпосередньо виробництвом розробленої продукції. Даний проєкт входить в стратегію переходу компанії від сировинної моделі бізнесу до кулінарної.
Нагадаємо, «Миронівський хлібопродукт» за підсумками першого кварталу 2020 року одержав $174 млн чистого збитку проти $33 млн чистого прибутку за аналогічний період 2019 року.
Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].