Торік через локдауни в Україні закрилися 4 000 закладів харчування
Об'єм ресторанного ринку скоротився на 30%

Протягом 2020 року кількість ресторанів та кафе в Україні зменшилась майже на 4 000 закладів. Про це йдеться в дослідженні аналітичного центру ресторанного бізнесу України «Ресторани України».
«На початок 2021 року працювало 14 700 ресторанів, кафе та барів, у порівнянні з початком 2020 року, коли в Україні працювало 18 600 закладів», – ідеться в повідомленні.

Об'єм ресторанного ринку скоротився за 2020 рік майже на 30% і склав за 2020 рік 14,1 млрд грн.
«За 2020 рік ресторанний ринок втратив майже 6 млрд грн. Це результат кількох локдаунів, карантинних обмежень ресторанного бізнесу та відсутності іноземних туристів», – підсумовують аналітики.
За результатами дослідження «Делойт» про те, як змінилися споживацькі звички українців, 64% стали рідше відвідувати ресторани і бари.
Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, ми сподіваємось, що це значить, що він був корисним для вас.
Ми працюємо над тим, аби наша журналістська та аналітична робота була якісною, і прагнемо виконувати її максимально компетентно. Це вимагає і фінансової незалежності.
Станьте підписником Mind всього за 196 грн на місяць та підтримайте розвиток незалежної ділової журналістики!
Ви можете скасувати підписку у будь-який момент у власному кабінеті LIQPAY, або написавши нам на адресу: [email protected].