Торік через локдауни в Україні закрилися 4 000 закладів харчування

Торік через локдауни в Україні закрилися 4 000 закладів харчування

Об'єм ресторанного ринку скоротився на 30%

Торік через локдауни в Україні закрилися 4 000 закладів харчування
Фото: pixabay.com

Протягом 2020 року кількість ресторанів та кафе в Україні зменшилась майже на 4 000 закладів. Про це йдеться в дослідженні аналітичного центру ресторанного бізнесу України «Ресторани України».

«На початок 2021 року працювало 14 700 ресторанів, кафе та барів, у порівнянні з початком 2020 року, коли в Україні працювало 18 600 закладів», – ідеться в повідомленні.

Торік через локдауни в Україні закрилися 4 000 закладів харчування

Об'єм ресторанного ринку скоротився за 2020 рік майже на 30% і склав за 2020 рік 14,1 млрд грн.

«За 2020 рік ресторанний ринок втратив майже 6 млрд грн. Це результат кількох локдаунів, карантинних обмежень ресторанного бізнесу та відсутності іноземних туристів», – підсумовують аналітики.

За результатами дослідження «Делойт» про те, як змінилися споживацькі звички українців, 64% стали рідше відвідувати ресторани і бари.

У випадку, якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Або надішліть, будь-ласка, на пошту [email protected]
Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло